Zusters Catharinadal zoeken vrijwilligers voor druivenpluk

Foto: Sint Catharinadal

Vanaf maandag 19 september start de druivenpluk in de wijngaard van klooster Sint Catharinadal aan de Kloosterdreef.

Druivenpluk 2022

Heb je altijd al eens mee willen maken hoe het is om druiven te plukken om daar dan vervolgens een lekkere wijn van te maken? Grijp dan nu je kans, want de zusters van Sint Catharinadal zoeken nog diverse vrijwilligers die mee willen helpen tijdens de druivenpluk die zal plaatsvinden tussen 19 september en 7 oktober. Natuurlijk is het van het weer en het aantal vrijwilligers afhankelijk hoe lang het oogsten precies gaat duren.

Niet moeilijk

Het plukken van druiven is helemaal niet zo moeilijk, maar je moet wel goed opletten. Je gaat steeds met 2 personen in 1 rij en je krijgt uiteraard een goed en scherp schaartje mee. Daarmee moet je in het steeltje van de tros knippen, niet in de tak. En omdat de trossen laag en onder de bladeren hangen moet je af en toe terug kijken of je niets bent vergeten. En hoewel het weer er vandaag misschien zo aantrekkelijk uitziet, zijn de voorspellingen voor komende week vooral droog met af en toe een zonnetje. Ideaal plukweer dus!

Geef je op!

Wil je mee plukken, dan meldt je je via de link onderaan dit artikel aan op de dag of dagen dat je beschikbaar bent. Een dag start om 7.45 en eindigt om 16.30 uur. Per dag kunnen er maximaal 30 personen plukken. Uiteraard zijn er twee koffiepauzes en een lunchpauze, waarbij de lunch wordt verzorgd. Mensen met een allergie voor wespensteken worden gevraagd om een epipen mee te nemen, omdat er mogelijk wespen op de wijngaard aanwezig zijn. Kijk voor meer info of om je op te geven op de onderstaande link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen