Eerste Sterrenslag Festival krijgt zonneschijn na regen

Foto: Ivo Horn

Het Sterrenslag Festival kon rekenen op een mooi deelnemersaantal voor zeskamp en veel bezoekers voor het kleinschalige festival.

Sterrenslag Festival

Op zaterdag 17 september kwam er gelukkig loon naar werken voor de vrijwilligers van Stichting Sterrenbuurt. Ondanks de niet zo’n goede weersvoorspellingen, kon de eerste editie van het Sterrenslag Festival rekenen op een mooi deelnemersaantal voor de Sterrenslag zeskamp en veel bezoekers voor het kleinschalige festival. Zij werden allemaal getrakteerd op een onverwacht mooie zonnige middag op het grasveld aan de Sterrenlaan.

Zeskamp

In teamverband deden kinderen en volwassenen mee aan een, volgens de organisatie, ‘kapot-leuke’ zeskamp. Met o.a. storm-, hindernisbanen, reuze ballen en spellen-estafettes gingen de teams de strijd aan voor de Sterrenslag 2022 trofee. Die strijd bleef tot het laatste onderdeel ongekend spannend. Het pijl-en-boog onderdeel gaf de doorslag en een groep 8 team van de Sterrendonk was de uiteindelijke winnaar. Ondertussen konden buurtgenoten, vrienden en familie terecht bij het festival gedeelte met horeca, muziek en allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo stond er een lange rij voor de schmink- en knutseltent, kon er gefietst worden waarbij plastic flesje gerecycled werden en lagen er spelletjes klaar voor. Samen met de kinderdisco en het lekkere zonnetje zorgden alle activiteiten ervoor dat iedereen lang bleef bleef plakken.

Sterrenbuurt

Ivo Horn, voorzitter van Stichting Sterrenbuurt: “Het voelt als een cadeautje, dat er na alle voorbereidingen zo’n leuke dag uit is voortgekomen. Het laat maar weer zien dat je niet je dag op buienradar moet afstemmen. Fantastisch om kinderen en families zo lekker fanatiek met elkaar te zien spelen. Fijn dat we dit hebben kunnen doen. We moesten even flexibel zijn met de spelonderdelen en afzeggingen door de weersverwachtingen. Maar dat is echt heel goed gedaan door de vrijwilligers en partijen als de gemeente en Sterrendonk die er met ons de schouders onder hebben gezet. Wij zijn als team trots op deze Sterrenbuurt en gaan kijken of dit een jaarlijks festijn gaan worden.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen