Sinterklaas heeft dit jaar weer een drukke agenda in Oosterhout

Foto: Gemeente Oosterhout

Naast de intocht op zondag 13 november zal voor de 10e keer het Pietenhuis worden geopend en is er wederom een theatershow.

Intocht van Sinterklaas

Op 13 november komt de Goedheiligman weer aan in Oosterhout. Als alles goed gaat zal de stoomboot van Sinterklaas om 12.00 uur aankomen bij de aanlegsteiger aan de Korenbocht. Op de Heuvel start het programma al om 11.30 uur. Via het grote scherm kan je op de Heuvel ook de boot zien aankomen. Vanaf de Korenbocht zal Sinterklaas via de Wilhelminalaan zich in een grote stoet begeven naar de Heuvel. Om ongeveer 12.45 uur wordt Sinterklaas ontvangen door Burgemeester Mark Buijs. Dit gebeurt op het grote podium op de Heuvel.

Het Pietenhuis

Sinds enkele jaren is CircusKunst verbonden aan de Oosterhoutse Sinterklaasviering. In 2013 kwam vanuit de jongeren die destijds op circusles zaten de vraag om iets meer te doen in de Sinterklaastijd. Zodoende werd het eerste Pietenhuis opgericht. De bezoekersaantallen logen er niet om. In een paar jaar was er een maximum bereikt van 500 bezoekers per dag en stonden kinderen soms lang in de rij om binnen te komen. Eenmaal binnen konden de kinderen pepernoten bakken, kleuren met pieten, een glittertatoo krijgen én natuurlijk circuskunsten leren. Kortom er was voor ieder wat wils. Tussen 16 november en 4 december opent voor de tiende keer het Pietenhuis in het winkelcentrum Arendshof en wel op nummer 279. Dit is het voormalige winkelpand van Prisma. Het Pietenhuis zal op woensdag, zaterdag en zondag geopend zijn om de kinderen te ontvangen.

De Pieten Theatershows

Bij de vijfde editie van het Pietenhuis besloot CircusKunst dat het tijd was voor een speciale activiteit om dit jubileum te vieren. Zij trokken de stoute schoenen aan en huurde de grote zaal van Theater de Bussel. Deze eerste show was zo’n groot succes op aanvraag van het theater én de gemeente werd gekeken naar een vervolg. Ieder jaar is er een nieuw verhaal en wordt de show vol enthousiasme gespeeld, ook dit gebeurt door een heleboel vrijwilligers. En nu heeft dus ook de theatershow een jubileum editie te pakken, voor de 5e keer openen de theaterdeuren voor de Pietenhuis Theatershow. Er zijn drie shows op 26 en 27 november. Een kaartje kost 9,50 euro per persoon.

Circuskunst en de intocht

In 2020 kwam de vraag of ook de intocht georganiseerd kon worden door CircusKunst. Na grondig overleg met het oranje comité, de gemeente én de bruisende binnenstad werd een eerste editie georganiseerd. Ondanks alle inzet en moeite die in deze organisatie is gaan zitten heeft door corona de intocht niet kunnen plaatsvinden. Desalniettemin is in 2021 de intocht “nieuwe stijl” van start gegaan. Na een flinke tijd van aangepaste feesten en geannuleerde activiteiten was dit een echt knalfeest. Iedereen had er zin in. Om het publiek meer ruimte te geven werd er zelfs een livestream opgezet zodat je ook op de heuvel op een groot scherm de aankomst van de stoomboot kon bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen