Alzheimer Café over logeerzorg voor mensen met een geheugenprobleem

Foto: Activiteitencentrum De Slotjes

Op maandag 28 november is er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café in Activeitencentrum De Slotjes aan het Slotjesveld.

Alzheimer Café

Op maandag 28 november is er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café Oosterhout. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor zowel mensen met dementie, hun partner, familie, mantelzorgers, hulpverleners als andere belangstellenden. Tijdens een bijeenkomst van het Alzheimer Café krijg je meer informatie over dementie, kunt je vragen stellen aan deskundigen en kun je lotgenoten ontmoeten. Deze avond gaat over logeerzorg en de uitkomsten van de behoefte analyse ‘een fijne dag’.

Logeerzorg

Het kan om allerlei redenen gebeuren dat je zorg voor je naaste tijdelijk moet overdragen. Voor dit soort situaties is er logeerzorg. Soms is het als mantelzorger nodig om de zorg voor je naaste tijdelijk over te dragen aan een ander. Misschien omdat je ziek bent of op vakantie wilt. Het kan zijn dat je overbelast dreigt te raken en af en toe de zorg even helemaal los moet kunnen laten. Dorien Vonk, komt vertellen over de mogelijkheden van logeerzorg.

Uitkomsten onderzoek

In Oosterhout zijn er meer mogelijkheden om de mantelzorger te ontlasten. Begin dit jaar is een onderzoek gestart naar de behoeften vaan mensen met dementie als het gaat om activiteiten buitenshuis. De onderzoeksresultaten zijn binnen en Eugenie Botden en Rein Arnoldussen gaan deze presenteren. Natuurlijk is er de 28e ook ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van gedachten.

Meer informatie

De bijeenkomst van het Alzheimer Café Oosterhout vindt plaats op maandag 28 november in Activiteitencentrum De Slotjes aan het Slotjesveld. De inloop is vanaf 19.00 uur, de avond start om 19.30 en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Deelname is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen