Wethouder reikt prijzen uit aan winnaars kleurwedstrijd Duurzaam Oosterhout

01 dec 2022, 6:16 Nieuws
prijswinnaars
Tijdens de Duurzaam Oosterhout Week hebben basisschoolleerlingen uit de groepen 1,2 en 3 in Oosterhout mee kunnen doen aan een kleurwedstrijd. De vijf winnaars Sophie, Mees, Romee, Christian en Jessey zijn dinsdagmiddag in de speeltuin in het Slotpark geprezen voor hun kleurkwaliteiten door wethouder Guus Beenhakker.

Kleurwedstrijd

De kinderen hebben een kleurplaat ingekleurd met Beer die hard op zoek is naar zijn knuffel Staartje. Op de tekening vindt hij een nieuw vriendje bij een regenton, Kronkeltje de worm, maar helaas zijn knuffel Staartje nog niet. Alle winnaars kregen de boekjes van Beer en Staartje. De nummer twee en drie winnaars ontvingen een speelgoedbon ter waarde van 10 en 20 euro. De eerste prijs ging naar Sophie van Mook, ook zij ontving naast twee boekjes een speelgoedbon ter waarde van 30 euro.

Beer en Staartje

Voorafgaand aan de kleurwedstrijd hebben leerkrachten van de Oosterhoutse basisscholen het boekje Beer en Staartje en de waterboefjes voorgelezen. In het boekje beleven Beer, Staartje en Stella een avontuur over extreme hitte en neerslag. Het boekje heeft als doel water- en klimaatbewustzijn te creëren bij kinderen in de onderbouw en de ouders.

Zelf aan de slag

We hebben vaker te maken met extreme regenbuien die zorgen voor wateroverlast. Ook wordt het in de zomer steeds warmer en droger. Dit betekent dat de tuin vaker besproeid moet worden. Hitte en droogte zijn niet prettig voor onze gezondheid, voor de natuur en onze drinkwatervoorraad. “Daarom is het belangrijk om nu in actie te komen. Door bijvoorbeeld een groen dak aan te leggen of een regenton te plaatsen. Door tegels weg te halen en er planten voor in de plaats te zetten. Of door een boom te planten voor meer schaduw en verkoeling”, aldus wethouder Guus Beenhakker.