Scouting De Stormvogels voor leden met een verstandelijke beperking

Foto: Scouting de Stormvogels

Scouting De Stormvogels in Dongen is de grootste scoutinggroep voor mensen met een beperking in heel Nederland!

Scouting De Stormvogels

Scouting De Stormvogels is een scouting voor mensen met een verstandelijke beperking die wonen in Dongen en omgeving, waaronder Oosterhout. De vereniging werd opgericht in 1985 en nu, bijna 40 jaar later, de grootste scoutinggroep voor mensen met een beperking in heel Nederland! Om de week op zaterdagmiddag komen zo’n 45 leden samen op het scoutinggebouw aan de Oude Baan in Dongen voor een gezellig scoutingmiddag.

Uitbreiding met Kieviten

Al jaren staat er een uitbreiding van de groepen op het verlanglijstje van de vrijwilligers van De Stormvogels. “Maar in 2023 lijkt het dan echt te gaan gebeuren.” zo vertelt Judith Noordanus van De Stormvogels. “Vanaf dan kennen de Stormvogels, net als in het verleden, weer vier speltakken, te weten: De Valken, De Arenden, De Haviken en De Kieviten. We hebben in het verleden al eens eerder een Kieviten-speltak gehad, maar door overvliegen en geen aanwas is deze speltak destijds opgeheven. Tijd om deze weer in ere te herstellen!”

Kasteel

Judith: “De afgelopen jaren hebben we toch wel die kleine Stormvogeltjes gemist. Het lokaal waar zij ooit hun scoutingspel beleefden wordt al jaren niet meer gebruikt. Het mooie kasteel dat daar ooit in is gebouwd mag weer bewoond worden door Kieviten. We zijn daarom op zoek naar jeugd en jongeren tussen de 8 en de 16 jaar met een verstandelijke beperking die graag aan scouting willen doen. Lekker buiten bezig zijn en jezelf en de wereld om je heen ontdekken.”

Informatiebijeenkomst

Op zaterdag 14 januari wordt er een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde ouders en scouts georganiseerd van 13.30 uur tot 15.00 uur op het scoutinggebouw van Scouting De Stormvogels aan Oude Baan 99h in Dongen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst via [email protected] Kijk voor meer informatie ook op de onderstaande link.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen