Gouden gemeentespeld voor grondlegger Marokkaanse moskee S. El Allaoui

Foto: Gemeente Oosterhout

S. El Allaoui heeft na 45 jaar inzet voor de Marokkaanse moskee afscheid genomen. Zijn inzet voor de gemeenschap is groot. Tijdens een bijeenkomst in de moskee heeft burgemeester Mark Buijs hem zaterdagmiddag de gouden gemeentespeld opgespeld.

Marokkaanse moskee Almohsinin

S. El Allaoui is een van de grondleggers van de Marokkaanse moskee Almohsinin in Oosterhout en is sinds 1978 actief in en voor de Oosterhoutse gemeenschap. Stichting Moskee Almohsinin kende diverse wisselingen. Doordat de gemeenschap door de jaren heen steeds groeide, moest de stichting na een bepaalde periode ook noodgedwongen verhuizen, totdat er uiteindelijk een volwaardige moskee werd gerealiseerd in 2008. De gebouwen waar de moskee zich door de jaren heen heeft gevestigd (Slotpark, Pieter Vredestraat, Paterserf) waren gebouwen die van oorsprong een andere functie hadden dan een religieuze instelling/gebedsplaats. De moskee heeft altijd dezelfde naam gehouden.

Verbinding zoeken

S. El Allaoui is een zeer sociale man en geliefd bij alle mensen van de Marokkaanse gemeenschap en daarbuiten. Het is iemand die bijvoorbeeld altijd de verbinding zocht in tijden van voor- en tegenspoed. El Allaoui heeft diverse rollen gehad in het ontstaan van stichting moskee Almohsinin. Naast zijn voorzitterschap heeft hij ook leiding gegeven aan de bouwcommissie van de huidige moskee. Daarnaast was hij ook betrokken bij de realisatie van de eerste Marokkaanse stichting. Verder trad hij vroeger ook op als tolk bij diverse instanties voor de eerste generatie Marokkaanse mensen die naar Oosterhout kwamen. En hij was voorzitter van ontmoetingscentrum Mare Nostrum in Oosterheide.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen