Kees de Jong: “Grijp je kans tijdens de waterschapsverkiezingen!”

Foto: Kees de Jong / Water Natuurlijk

Kees de Jong is kandidaat voor Water Natuurlijk tijdens de waterschapsverkiezingen op 15 maart en legt het belang van het Waterschap uit.

Waterschapsverkiezingen

15 maart zijn de verkiezingen voor het waterschap. Kees de Jong is kandidaat (lijst 5, nr. 7) voor Water Natuurlijk en geeft ons uitleg over het belang van het waterschap. Kees: “Het Waterschap is erg belangrijk, want het bepaalt uiteindelijk je leefomgeving. We hebben namelijk drie grote problemen waar we mee te maken hebben. Ten eerste hebben we veel last van verdroging en hittestress door de klimaatverandering. Ten tweede is het water in onze sloten, beken en rivieren verontreinigd en gevaarlijk voor de gezondheid. En ten derde gaat onze natuur snel achteruit. Bomen gaan dood, diersoorten sterven uit. Dit zijn dingen waar het waterschap iets aan kan doen.”

Enkele voorbeelden

Kees gaat verder: “Om een paar voorbeelden te geven: we hebben de hele zomer grondwater nodig om te leven. Dat lukt niet met rechtgetrokken beken in een versteende omgeving. We kunnen ook kiezen voor natuurlijke waterlopen en voor water toegankelijke bodems, zodat het probleem opgelost wordt. Daarnaast hebben we schoon water nodig om te drinken en om veilig voedsel te verbouwen. Willen we water dat vervuild is met gif (bv round-up) en industriële lozingen of willen we dat er alleen organisch afval inkomt en dat ons water goed gezuiverd kan worden? En willen we woonwijken geplaagd door hittestress of willen we een leefomgeving met verkoelend water en groen?”

Ga stemmen!

Kees: “Maar maatregelen kosten geld. En vaak komt dan de keus of we bereid zijn nu wat meer te betalen of dat we het uitstellen en onze kinderen en kleinkinderen met een groot probleem opzadelen. Dit is je kans om jouw stem te laten horen!” Op 15 maart kun je naar de stembus om te stemmen voor ons waterschap Brabantse Delta, gelijktijdig met het stemmen voor de Provinciale Staten. Je kunt je vooraf voorbereiden door de speerpunten van de verschillende partijen te lezen en te kijken waar zij voor staan. Voor de verkiezingen van Provinciale Staten en de Waterschappen kun je de stemwijzer invullen via de link onderaan deze pagina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen