Weer een week vol ‘verbijstering en verwondering’ tijdens VASTWEL

Foto: Frans Verkooijen / VASTWEL

Ook deze week zijn er weer diverse activiteiten tijdens VASTWEL, waaronder de opening van een unieke expositie in de Houtse Corneliuskerk.

Expositie D’Houtse Kerk

Stichting d’Houtse Kerk is sinds kort eigenaar van de voormalige Corneliuskerk in Den Hout. De komende twee jaar gaat de stichting tal van interessante en inspiratievolle activiteiten in de oorspronkelijke kerkruimte organiseren. Met haar hoge gewelven, glas-in-loodramen en typische kerkelijke ornamenten ademt het gebouw nog steeds een bijzondere sfeer. Annemarie Rasenberg maakte portretten van personen die, op welke manier dan ook, hun bijdrage hebben geleverd aan de Corneliuskerk. Elizabeth van As tekende gezichten van Houtenaren, waarop de tijd haar sporen heeft nagelaten.

Vier bijzondere exposities

Leerlingen van basisschool de Achthoek verdiepten zich in de kruiswegstatie en zorgden voor een hedendaagse kruisweg op de lege plekken die zijn achtergebleven in de kerk. De tekenleerlingen van 5 Havo van Mgr. Frencken College hebben creaties gemaakt, waarbij ze zich lieten inspireren door de Heiligenbeelden in de kerk. De opening is op 16 maart 2023 om 19.00 uur en de entree is gratis.

VASTWEL op de ORTS

Deze week kun je in de serie VASTWEL op de ORTS weer diverse bekende Oosterhouters zien. Kiek Joustra, Jaap Oomen en Joep Struyk ontvangen de gasten in de trouwzaal van het stadhuis. Vanavond is dat Krista Monteiro en vervolgens zijn Emile van Rooij, Marc Woods, Maike Bakker, Maurice Gerrits en Karin Mertens letterlijk en figuurlijk ‘in Beeld’. In een gesprek vertellen ze over hetgeen ze Verbijstert of Verwondert. De uitzendingen zijn te zien van maandag t/m zaterdag op ORTS vanaf 18 uur en via het YouTube-kanaal van VASTWEL.

Spoken Word

VASTWEL, Theek 5 en Theater De Bussel, verenigen hun krachten om jong ’taal’-talent een podium te bieden. Schrijf jij graag, hou je van optreden en ben je tussen de 12 en 22 jaar? Geef je op via de link onderaan dit artikel op voor de workshop ‘Spoken Word – Performen’. Je leert van Nawod en Sanna (twee artiesten) om op het podium te staan en je stem te gebruiken zoals het bij jou en je tekst past. Na de workshop laat je je nieuwe skills horen in het Leescafé van Theek 5. Deelname is gratis. Vastwel is een van de initiatieven in de Vastenperiode van het Leer- en Inspiratiehuis van het Sint Catharinadal.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen