Sunday Sessions van de Frits Bayens Bigband met Arno Krijger op hammond

Foto: Frans Strous

Op 19 maart kun je om 11.00 uur naar de Sunday Sessions van de Frits Bayens Bigband in Theater de Bussel aan de Torenstraat.

Frits Bayens Big Band

De Frits Bayens Big Band (FBBB) nodigt regionale topsolisten uit tijdens haar Sunday Sessions. Unieke muzikale ontmoetingen in de foyer van Theater De Bussel waar je lekker van mee kunt genieten. Op zondag 19 maart om 11.00 uur ontmoeten u en de FBBB de Tilburgse hammond organist Arno Krijger. Met zijn kenmerkende Hammond-orgelstijl en veelzijdigheid op dit instrument, bewandelt de in 1972 in Terneuzen geboren Arno Krijger niet alleen het brede spectrum van jazz waarvan hij misschien wel het bekendst is, maar ook de werelden van funk, pop en alternatieve muziek.

Arno Krijger

Als sideman is Krijgers geluid opgenomen op tientallen albums van artiesten in vrijwel elk muziekgenre. Zijn kenmerkende spel, waaronder het spelen van de baspedalen, sierde de meeste albums. Qua stijl is Larry Young van grote invloed geweest in zijn spel. Ook Larry Goldings heeft hier veel aan bijgedragen. Arno heeft nauw samengewerkt (onderweg en in de studio) met artiesten als Billy Hart, Greg Osby, Nils Wogram, Dejan Terzic, Jesse van Ruller, Stefan Lievestro, Hans van Oosterhout, Pascal Vermeer, Dick de Graaf, ToineThys en James Scolfield.

Meer informatie

Sunday Sessions van de Frits Bayens Big Band met Arno Krijger is te zien in de foyer van Theater de Bussel op zondag 19 maart om 11.00 uur. Kaarten kosten 10 euro per stuk en zijn direct te reserveren via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen