Word jij de nieuwe stadsfotograaf van Oosterhout?

Foto: Thei Geurts

Je kunt nog een week je foto inleveren om kans te maken op de prestigieuze titel Stadsfotograaf van Oosterhout.

Stadsfotograaf van Oosterhout

Alle inwoners van Oosterhout en omliggende kerkdorpen die geïnteresseerd zijn in fotografie komen in aanmerking om Stadsfotograaf van Oosterhout te worden. Deelnemers dienen vijf foto’s in te sturen met verschillende onderwerpen, maar die allemaal in het teken staan klimaatadaptatie. Hoe gaat Oosterhout om met de veranderende klimatologische omstandigheden. De foto’s van de finalisten van de wedstrijd worden tentoongesteld bij Theek5 en online.

Fotowedstrijd

Een vakjury beoordeelt alle inzendingen en kiest hieruit vijf fotografen voor de wedstrijdronde. In deze ronde krijgen de vijf fotografen in deelrondes specifieke foto-opdrachten. Ook die foto’s worden beoordeeld door de vakjury. Elke deelronde valt er een fotograaf af totdat er drie overblijven. De vakjury kiest hieruit twee fotografen die hun werk mogen tentoonstellen. Dan is het de beurt aan het Oosterhoutse publiek. Iedereen mag stemmen op zijn of haar favoriet. De fotograaf met de meeste stemmen wordt in oktober benoemd tot de nieuwe stadsfotograaf Oosterhout.

Tijdspad en meer informatie

Je kunt nog tot en met 8 april jouw foto’s insturen voor de kwalificatieronde. Vanaf 25 april start de opdrachtenreeks voor de wedstrijdronde en op 16 juli zullen de genomineerden bekend worden gemaakt die hun foto’s tentoon zullen stellen. Nadat de Oosterhouters in september hun stem hebben uitgebracht zal op 1 oktober de winnaar bekend worden gemaakt die zich twee jaar lang de Stadsfotograaf van Oosterhout mag noemen. Voor meer informatie klik je op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen