Zandsculpturen tussen de dieren van het MEK

Foto: Rien Joosen

Ook dit jaar kun je in Oosterhout weer genieten van de mooiste Zandsculpturen! Deze week is begonnen met de opbouw op het terrein van het MEK aan de Veerseweg.

Zandsculpturen Oosterhout

De Expositie Zandsculpturen is dit jaar neergestreken op het terrein van MEK Oosterhout aan de Veerseweg. Nadat de Expositie eerder te zien was in de binnenstad, voormalige Antoniuskerk en in de tuin van Museum Oud Oosterhout kun je vanaf 13 mei in de tuin van het MEK genieten van enkele schitterende zandsculpturen.

Opbouw is gestart

Deze week wordt gestart met de opbouw van de sculpturen. Dat wil zeggen dat er 190.000 kilo speciaal zand wordt aangevoerd en dat deze in speciaal geprepareerde bakken zal worden gestort. Een flinke klus voor de vrijwilligers van stichting STOOF, maar ze doen dat met veel plezier. Op 18 april komen vervolgens de zandkunstenaars vanuit diverse verschillende landen naar Oosterhout om de beelden te ‘carven’, zoals het maken van een zandsculptuur wordt genoemd.

Zandsculpturen tussen de dieren

Op 13 mei zijn de kunstwerken klaar en zal de expositie ‘Zandsculpturen tussen de dieren’ officieel worden geopend. Het is de bedoeling dat de kunstwerken tot het einde van het jaar zullen blijven staan. Uiteraard is iedereen van harte welkom op het terrein van het MEK om te kijken naar de voorbereidingen en om de kunstenaars bezig te zien. Entree is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen