Tentoonstelling 'Proud To Be Soft' in museum MOYA

16 apr 2023, 6:52 Nieuws
moya
MOYA
Vanaf vandaag kun je in museum MOYA genieten van de nieuwe tentoonstelling "Proud to be soft" in de voormalige Galvanitasfabriek.

Barbara Broekman

In de oude karakteristieke fabrieksloodsen van museum MOYA dompel je je vanaf vandaag onder met de meterslange kleurrijke en uitgesproken textielkunstwerken van Barbara Broekman (1955). Als voorloper in de textielkunst heeft Broekman internationale erkenning verworven. Haar werk richt zich op universele thema’s als vrouw-zijn en verlies. Hiervoor maakt Broekman zowel gebruik van oldschool textiel verwerkingstechnieken alswel ‘State of the art’ weefmachines.

Tentoonstelling 'Proud to be soft'

Ook laat de nieuwe tentoonstelling werk zien van kunstenaars die zich bezighouden met textiel en andere technieken. Zo geeft ‘Proud to be soft’ je een gevarieerde kijk op de veelzijdige rijkdom van textiel als kunstvorm in vier verschillende ruimtes. Met werken van Preta Wolzak, Pieter W Postma, Curated by Kunst podium T, Noah Arends, Isamo Thissen, Larissa Scheepers, Emma van Amerongen, Christina de Korte, Rachid Assoui, Hans van Benthem, Geert Slaats, Julia Evenblij, Imke Panhuijzen, Robbert de Goede en Fransje Gimbrère.

Meer informatie

MOYA is te vinden in de voormalige Galvanitasfabriek aan het Wilhelminakanaal-Zuid 104. Het museum is geopend op zaterdag en zondag tussen 11.00 tot 18.00 uur en de entree is vandaag verlaagd tot 5 euro per persoon voor de opening van de tentoonstelling 'Proud to be Soft'.