Stem op jouw favoriet voor de Oosterhout Innovation Award 2024

04 okt , 6:28 Nieuws
innovation award
Zes innovatieve Oosterhoutse bedrijven in de strijd voor 1500 euro tijdens de Duurzaam Oosterhout Week om hun duurzame initiatieven verder te ontwikkelen.

Oosterhout Innovation Award

Tijdens de derde editie van de Oosterhout Innovation Award staat het thema "Duurzaam Thuis" centraal. De Oosterhout Innovation Award werd in het leven geroepen om bedrijven te erkennen die zich inzetten voor een duurzamer en leefbaarder Oosterhout. De deelnemende bedrijven van dit jaar zijn stuk voor stuk ondernemers waar de Oosterhoutse gemeenschap trots op kan zijn. Met hun producten en diensten dragen zij bij aan een betere toekomst voor ons allemaal – en dat verdient steun!

Genomineerden

Dit zijn de zes genomineerden voor de Oosterhout Innovation Award 2024:
  1. 2dehandsbouwmaterialen.nl
    Dit bedrijf maakt hergebruik van bouwmaterialen toegankelijk, wat bijdraagt aan de circulaire economie. Door gebruikte materialen een tweede leven te geven, verminderen ze afval en bevorderen ze duurzaamheid in de bouwsector.
  2. Invicoat
    Invicoat ontwikkelt duurzame coatings die de levensduur van materialen verlengen. Hun nieuwste innovatie richt zich op het duurzaam reinigen van zonnepanelen, wat zowel de efficiëntie als de levensduur van de panelen verbetert.
  3. Vintage Meesters
    Vintage Meesters brengt tweedehands designmeubels opnieuw op de markt. Door kwaliteitsmeubels te restaureren en een nieuw leven te geven, combineren ze stijlvol wonen met een duurzaam alternatief voor de wegwerpcultuur.
  4. Three P Coffee
    Three P Coffee staat voor "People, Planet, Profit" en zet zich in voor eerlijke en duurzame koffieteelt. Ze werken samen met koffieboeren om koffie te produceren die zowel goed is voor het milieu als voor de mensen die het verbouwen.
  5. Voedseltuin Oosterhout
    De Voedseltuin kweekt op een duurzame en ecologische manier groenten voor de lokale voedselbank. Dit initiatief draagt niet alleen bij aan voedselzekerheid, maar versterkt ook de gemeenschapsvorming binnen Oosterhout.
  6. Toys Up
    Toys Up geeft tweedehands speelgoed een tweede kans. Het bedrijf verzamelt, herstelt en verpakt "pre-loved" speelgoed, waardoor kinderen op een duurzame manier kunnen spelen en de afvalberg kleiner wordt.

Breng nu je stem uit!

Op website www.oosterhoutinnovationaward.nl worden video's gepresenteerd waarin elk van de zes deelnemers hun innovatieve visie en duurzame ideeën toelichten. De stembussen sluiten op 11 oktober om 23:59, dus zorg dat je op tijd je stem uitbrengt! De winnaar wordt op 12 oktober om 15:30 bekendgemaakt tijdens het Oosterhout Duurzaamheidsfestijn in het Arendshof.