Ümit Güler sluit zich aan bij Voor Heel Oosterhout

Foto: Ümit Güler

Ümit Güler, sinds een half jaar eenmansfractie nadat hij uit GroenLinks stapte, sluit aan bij de fractie van Voor Heel Oosterhout (VHO).

Ümit Güler

Ümit Güler vertrok een half jaar geleden bij GroenLinks toen hij een motie van deze partij niet steunde om een regenboogzebrapad aan te leggen. Hierover zei hij destijds: “Ik zal mij, vanuit mijn zelfstandige raadslidmaatschap, keihard blijven inzetten voor de mensen die op mij gestemd hebben en voor de andere mensen in Oosterhout.” Güler kreeg bij de verkiezingen 581 voorkeursstemmen.

Voor Heel Oosterhout

Voor Heel Oosterhout is erg blij met de stap die Ümit gezet heeft. Voorzitter Peter de Laat: “In de afgelopen periode is veel samengewerkt tussen de fractie van VHO en de fractie van Ümit Güler. Omdat bleek dat we veel raakvlakken hadden, hebben we de handen ineengeslagen. Hierdoor kunnen we voor héél Oosterhout, nog meer kracht bijzetten, in ons raadswerk voor onze inwoners.”

Vier raadsleden

VHO heeft zitting in de gemeenteraad sinds september 2020, toen raadslid Peter de Laat zich afsplitste en een eigen fractie vormde. Sinds maart 2022, na de gemeenteraadsverkiezingen, is de fractie van VHO uitgebreid met de raadsleden Lalique Schöner en Kelly Braat. En nu met een vierde raadslid in de persoon van Ümit Güler.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen