Ga je klussen in de zomervakantie? Check op asbest!

Foto: kaboompics by Pixabay

Ga je klussen en is je woning van het bouwjaar 1994 of eerder? Let dan op de mogelijke aanwezigheid van asbest.

Asbest

Asbest is gevaarlijk voor de gezondheid. Mensen die met asbestvezels in aanraking komen kunnen ernstig ziek worden. Wanneer asbestvezels worden ingeademd kunnen ze diep in de longen doordringen en zo op den duur onder andere verschillende typen kanker of stoflongen veroorzaken. Daarom stelt de overheid regels voor het gebruik en de verwijdering van asbest.

Gezondheidsrisico

Het is vooral gevaarlijk als het om materiaal gaat dat zich door de lucht kan verplaatsen of bij zeer ernstig beschadigd of verweerd materiaal, waarbij asbestvezels snel vrij kunnen komen. Dit is vooral het geval bij het slopen van gebouwen en breken, zagen of boren in asbesthoudend materiaal. Asbestvezels kunnen ernstige gezondheidsrisico’s veroorzaken als ze worden ingeademd.

Meer informatie

Klik voor meer informatie op de link onderaan dit artikel of bel de Asbesttelefoon: 06-52857323. Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 12.00 uur. Buiten deze tijden kun je vragen stellen via Whatsapp. Je ontvangt dan op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen