Succesvolle eerste editie van Theaterhoppen Oosterhout

Iris Penning
Iris Penning
Foto: Oosterhout Nieuws

De eerste editie van het nieuwe Oosterhoutse evenement Theaterhoppen kan met drie uitverkochte rondjes met recht een succes worden genoemd.

Wie voor vandaag nog een kaartje heeft voor Theaterhoppen bevat dit artikel spoilers.

Theaterhoppen Oosterhout

Dit weekend wordt er drie keer een rondje ’theater gehopt’ in Oosterhout. Het evenement Theaterhoppen is in onze stad helemaal nieuw, maar in Woudrichem is het een beproefde formule. Althans, de naam is nieuw. Want een rondje cultuur snuiven in de langste nacht hebben we hier jarenlang gedaan onder de naam Oosterhoutse Cultuurnacht. En ook nu worden de bezoekers meegenomen op reis langs een viertal bijzondere locaties waar ze kunnen genieten van een kort theateroptreden. De organisatie van dit evenement ligt in vertrouwde handen van Simone Leijten van Film op Locatie en Leonie Heemskerk en Joost de Jongh van Theater de Schelleboom.

In no-time uitverkocht

Joost vertelt vol trots: “Voor deze editie van Theaterhoppen waren er 275 kaarten beschikbaar. Alle dagen, zowel de vrijdag als de zaterdag en de zondag, waren alledrie binnen mum van tijd volledig uitverkocht. Hiermee werden per rondje 4 groepen gevormd. Maar met de mensen die nog op de reservelijst stonden hadden we voor iedere dag nog makkelijk een vijfde groep kunnen vormen. Het is voor ons als organisatie erg leuk om te zien dat cultuur en theater dus zo leven in onze stad!”

Hop, hop!

Bij binnenkomst in Theater de Schelleboom wordt er met gekleurde bandjes een vijftal groepen gevormd. Zij worden door een tweetal gidsen door de nacht begeleid van locatie naar locatie. Zo ging groep geel als eerste naar een optreden van TG YrroS! op zolder bij Inloophuis Poppy’s. Een theaterstuk over twee Tilburgse dames die de uitvaart van hun zus aan het voorbereiden zijn. Ondanks het onderwerp een komisch stuk, vooral omdat er voor de bezoekers veel herkenbare situaties in voor kwamen. Daarna ging de groep door naar een huistheater bij de familie Eikhout aan de Catharinastraat. Hier werd een stuk opgevoerd door Schol & Bol waarbij we in een denkbeeldige lift zaten met twee vrouwen die elkaar na lange tijd tegenkomen nadat hun relatie pijnlijk beëindigd is. Dat bracht natuurlijk de nodige spanning en ongemakken met zich mee! Een knap staaltje acteren op de vierkante centimeter!

Iris Penning

In de tussentijd is groep geel doorgelopen naar het pand waar (heel) vroeger de brandweer in zat. Hier op zolder stond de Vlaamse stand-up comedian en beatboxer Kjen Descheemaecker uit Ieper al klaar om de groep eens lekker te laten lachen. Zijn snelle grappen in combinatie met de kunst van het beatboxen maakte het een muzikale en komische minivoorstelling. Als laatste mocht groep geel naar Mad Hat in de Nieuwstraat. Hier stond Iris Penning de groep al op te wachten. Het miniconcert van de singer-songwriter en stadsdichter van Eindhoven viel zeer in de smaak bij de Oosterhouters. Tekstueel scherp, lekker eigenzinnig en steeds vol passie. Een mooie afsluiter van de eerste editie van Theaterhoppen Oosterhout. We kijken nu al uit naar de tweede editie!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen