Merwedebrug rijksweg A27 dit weekend afgesloten

Foto: Manfredrichter by Pixabay

UPDATE: een van onze lezers laat weten dat hij donderdag over de A27 reed en dat daar een bord stond dat het werk is uitgesteld en de weg gewoon open is dit weekend.

Van zaterdag 2 december 21.00 tot maandag 4 december 05.00 uur voert Rijkswaterstaat herstelwerkzaamheden uit aan het asfalt op de Merwedebrug op de A27 tussen Gorinchem en Werkendam.

Afsluiting Merwedebrug

Hiervoor is de A27 richting Breda afgesloten tussen knooppunt Gorinchem en afslag Werkendam. Het asfalt op de Merwedebrug in de richting van Breda is versleten. De afgelopen periode hebben we meerdere schades gerepareerd. Om de weg veilig te houden, vervangt Rijkswaterstaat het asfalt voordat de vorstperiode begint. Ze frezen eerst het bestaande asfalt weg en reinigen het wegdek. Op zondag 3 december brengen ze overdag een nieuwe laag asfalt aan. Zondagavond verwijderen ze asfalt bij voegen die tussen de verschillende delen van de brug zitten. Tot slot werken ze de weg af met belijning en markeringen.

Afsluitingen A27

Van zaterdagavond 2 december 21.00 tot maandag 4 december 05.00 uur is de A27 afgesloten richting Breda tussen knooppunt Gorinchem en afrit 23 Werkendam. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uit voeren, is op de A27 ter hoogte van de Merwedebrug richting Utrecht de linkerrijstrook afgesloten van zaterdagavond 22.00 uur tot zondagochtend 09.00 uur. Verkeer richting Breda wordt vanaf knooppunt Gorinchem omgeleid via Zaltbommel over de A15, de A2 en de A59 of via Dordrecht over de A15, N3 en A16. De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen