112

Sinterklaas op Sterrendonk, brandweerwagen vast in de modder

Foto: Wilma van den Oever

De brandweerwagen die de Goedheiligman en zijn Pieten naar De Sterrendonk vervoerde kwam dinsdagmorgen vast te zitten in modder.

Brandweerwagen vast in de modder

Dinsdagmorgen bracht Sinterklaas samen met zijn Pieten een bezoekje bij de kinderen van basisschool De Sterrendonk. Speciaal voor deze gelegenheid had de Goedheiligman de hulp ingeroepen van de Oosterhoutse Brandweer. Zij vervoerden de Sint en zijn Pieten naar de Sterrenlaan in de wijk Dommelbergen. Toen de zware brandweerwagen echter het natte gras op reed, zakte deze helemaal weg in de modder.

Boer met trekker

Zij hebben de hulp van collega’s ingeroepen, maar helaas mocht die hulp ook niet baten. Uiteindelijk is een boer met zijn trekker gekomen om de brandweerwagen uit het gras te trekken. Gelukkig hebben Sinterklaas en zijn Pieten weinig last gehad van deze opstopping en kunnen zij op 5 december gewoon overal op tijd de pakjes afgeven, zo liet de Hoofdpiet weten.

Veilig naar de volgende school

Sinterklaas en zijn Pieten werden later veilig vervoerd naar Basisschool De Rubenshof met de brandweerwagen van Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen. Ut Kepelleke stond klaar om de Goedheiligman en zijn gezelschap in stijl naar hun bestemming te brengen. D’n Letste Druppel, zoals het voertuig door deze carnavalsclub genoemd wordt, is misschien oud maar nog niet versleten!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen