Oosterhoutse Evi Broekman is finalist Miss Teen of Noord-Brabant

Foto: John Vermeeren / Vermeeren Photography

De Oosterhoutse Evi Boekman (17) staat in de finale van Miss Teen of Noord-Brabant, maar wil niet de focus op het uiterlijk leggen.

Evi Broekman

De 17-jarige Oosterhoutse Evi Broekman zit momenteen in het examenjaar havo van het Mgr. Frencken College. En ze is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing Miss Teen of Noord-Brabant. Toch vindt ze vaak dat mensen bij missverkiezingen alleen denken in stereotype vrouwen met veel make-up en de focus op het uiterlijk. Evi:”Het gaat bij de verkiezing Miss Teen of Noord-Brabant juist ook over hoe je je presenteert op sociale media en daarbuiten en waar jij voor staat. Zo vind ik het ontzettend belangrijk dat er een medicijn komt voor de ziekte leukemie. Omdat leukemie een ziekte is die kinderen maar ook ouderen hun leven kapot maakt.”

Strijd tegen leukemie

Evi gaat verder: “Kinderen die van de ene dag op de andere dag horen dat hun leven op het spel staat. Je hebt vier soorten leukemie en elk heeft zijn eigen verhaal. Bij leukemie gaat er iets mis in je beenmerg, bij de aanmaak van bloedcellen. Bij elke soort gaat er iets anders mis. Je hebt acute leukemie en chronische leukemie. Deze soorten worden ook weer opgedeeld in andere soorten. Dit is dan ook de reden dat het nog moeilijker is om een geneesmiddel te vinden. 1 op de 5 patiënten met leukemie overlijdt. Dit aantal moet naar beneden en er moet dus zo snel mogelijk een medicijn komen.”

Persoonlijke aandacht

Evi is vastberaden om mee te strijden tegen leukemie. Na haar eindexamen havo wil ze de verpleegkundige opleiding gaan doen en daarna geneeskunde gaan studeren. Evi “Dat zal allemaal niet eenvoudig zijn, maar hier ga ik voor vechten en uiteindelijk wil ik doorstuderen tot kinderoncoloog. Dit wil ik doen zodat ik kinderen met leukemie een duwtje in de juiste richting kan geven.” Klinkt goed toch? Gun Evi jouw stem en geef haar de kans haar verhaal aan de wereld te vertellen. Stemmen kan via de onderstaande link. Stemmen kost 1,25 euro en van iedere stem gaat 20% naar het goede doel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen