MidZuid viert 70-jarige jubileum met speciale fototentoonstelling

Foto: Lisa van Mourik / MidZuid

Op maandag 22 januari werd het 70-jarige jubileum van MidZuid gevierd in aanwezigheid van alle collega’s en het bestuur.

70 jaar MidZuid

MidZuid fungeert als het sociaal werk- en ontwikkelbedrijf voor de gemeenten Altena, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout. De organisatie ondersteunt mensen die zich in een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt bevinden en daardoor niet zelfstandig aan het werk kunnen (blijven). In 1954 werd MidZuid opgericht, destijds bekend onder de naam WAVA (Werkbedrijf Arbeid Voor Allen).

Werkvoorziening voor iedereen

In de afgelopen 70 jaar is de manier van werken geëvolueerd. Hoewel werk nog steeds centraal staat, is de nadruk verschoven naar meer dan alleen de output van het werk. De focus ligt nu op de mens, het plezier en de persoonlijke groei die zij uit het werk halen. MidZuid heeft zich ontwikkeld van een collectieve werkvoorziening naar een benadering waarbij individuele behoeften en wensen centraal staan. Werk is nu meer dan alleen een manier om de kost te verdienen.

Fototentoonstelling ‘MidZuid in beeld’

Om het 70-jarig jubileum met collega’s en het bestuur van MidZuid te vieren, werd op maandag 22 januari een fototentoonstelling geopend. De fototentoonstelling ‘MidZuid in Beeld’ bevat foto’s vanaf 1954 tot heden, een prachtig eerbetoon aan alle medewerkers die bij MidZuid hebben gewerkt en nog steeds werken. De diversiteit in het werk komt goed tot uiting in de foto’s. Benieuwd naar de fototentoonstelling? Op zaterdag 16 maart opent MidZuid haar deuren voor bezoekers. Tijdens de open dag is de fototentoonstelling te bezichtigen, en kun je op verschillende manieren kennismaken met MidZuid. Alvast voor in de agenda dus!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen