Voorleesexpress zoekt Voorleeskanjers

Foto: Dassel by Pixabay

VoorleesExpress en DoorleesExpress Oosterhout zijn op zoek naar vrijwilligers die samen met kinderen en ouders aan de slag gaan met de taalontwikkeling en het leesplezier van het kind.

VoorleesExpress

De VoorleesExpress en DoorleesExpress zijn een landelijk initiatief, waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis of in de bibliotheek worden voorgelezen door een enthousiaste vrijwilliger. De taalontwikkeling van het kind wordt gestimuleerd en de taalomgeving verrijkt. Een half jaar lang gaat er een vrijwilliger bij hen thuis of in de bieb lezen. Samen met de ouders streven we ernaar dat taal- en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

De voorlezer

Als voorlezer ga je twintig weken langs bij een gezin in de buurt of je spreekt af in de bibliotheek. Je doet dit één keer per week op een vaste middag of avond. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin. Je zult merken dat je echt een belangrijke rol gaat spelen in het gezin.

Iets voor jou?

Spreekt het je aan om je op deze manier in te zetten voor deze groep kinderen? Of wil je meer informatie? Dan kan je je aanmelden voor de speciale informatiebijeenkomsten van de VoorleesExpress/DoorleesExpress. Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie over de projecten en het vrijwilligerswerk. Klik voor meer informatie en de verschillende data van deze bijeenkomsten op de onderstaande link of via mail naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen