Aftrap van VASTWEL 2024 wordt een inspirerende avond

Foto: Frencken College

De vijfde editie van project VASTWEL wordt geopend met een grandioze kick-off op woensdag 7 februari vanaf 20.00 uur in het Mgr. Frencken College.

VASTWEL 2024

Direct na carnaval start het project VASTWEL. Een toegewijd team organiseert vanuit het Leer- en Inspiratiehuis van Sint-Catharinadal tussen Carnaval en Pasen alweer voor de vijfde keer een reeks van activiteiten. Dit jaar staat het thema ‘Tussen weten & vergeten’ centraal. Door de samenwerking met verschillende partners ontstaat er een divers programma met bijzondere ontmoetingen, leerzame momenten en inspirerende activiteiten. Jong en oud, ieder kan op eigen wijze, deelnemen aan VASTWEL. Terugkerende programma-onderdelen zijn onder andere de foto-expositie in de Kloosterdreef en de dagelijkse serie met persoonlijke verhalen op ORTS Televisie.

Tussen weten en vergeten

Tussen weten & vergeten ligt een landschap van herinneringen, dat maakt wie je bent, wat je meekreeg van je ouders, ooit meemaakte, ervaren hebt of leerde. Wie of wat je gevormd heeft, heb je niet altijd paraat; al ben je het vergeten, het is verworden tot intrinsiek weten. Tussen weten & vergeten worden feiten vertroebeld. De tijd kleurt of vervaagt de herinnering. Door het vergeten verwordt het weten tot één waarheid, niet altijd de waarheid, maar jouw waarheid. En laten we niet vergeten: al het weten komt uit twijfel voort en eindigt in geloof.

Kickoff

Op woensdag 7 februari is de Kick off, nog voordat carnaval begint en de 40-dagentijd nog ver weg lijkt. Het publiek krijgt tijdens deze inspirerende avond zowel een actieve als een passieve rol. Experts zoals docent gebarentaal Nienke Fluitman, dijkgraaf Kees Jan de Vet en theoloog/filosoof Marleen Hoogeveen zullen vanuit hun vakgebied inzichten delen over het thema ‘Tussen weten & vergeten’. Presentator en politie-woordvoerder Willem van Hooijdonk zal met hen in gesprek gaan, maar zal ook zijn eigen verhalen delen binnen het thema. Het aanwezige publiek wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek. Tijdens deze avond wordt ook het volledige programma van VASTWEL 2024 bekend gemaakt.

Ben erbij!

We nodigen je graag uit om de aftrap van VASTWEL 2024 bij te wonen. Deze avond vindt plaats op woensdag 7 februari in het Mgr. Frencken College, gelegen aan de Slotlaan 40. De deuren openen om 19.30 uur en het programma begint om 20.00 uur. De avond zal naar verwachting tot ongeveer 22.00 uur duren. Toegang is gratis en aanmelden van tevoren is niet nodig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen