Drie Oosterhoutse restaurants in Gault&Millau Gids 2024

Foto: Gault & Millau

Gault&Millau is de toonaangevende restaurantgids binnen de culinaire sector. Maar liefst 3 Oosterhoutse restaurants staan er dit jaar in.

Gault&Millau

Deze week heeft Gault&Millau Nederland weer de winnaars bekend gemaakt van de verschillende awards. Hoewel er geen Oosterhoutse chef of restaurant een award heeft gewonnen, zijn er wel drie restaurants dit jaar in de gele gids opgenomen. Gault&Millau Nederland, de Nederlandse vertegenwoordiger van de oorspronkelijke Franse Restaurantgids met een geschiedenis die teruggaat tot de jaren 70 van de vorige eeuw, hanteert een uniek beoordelingssysteem. De gids voorziet restaurants van symbolische koksmutsen als beoordeling en kent punten toe op een schaal van 20. Naast sterrenrestaurant Zout & Citroen (14,5/20 koksmutsen) vinden we ook De Blauwe Camer (13,5/20 koksmutsen) en Klinkers (13/20 koksmutsen) in de Gault&Millau Gids Nederland 2024.

Eerst eten

Over Zout & Citroen zegt de gids onder andere: “Chef Bram Helleman kookt in dit statige koetshuis met veel precisie en kunde en wel vanuit een klassieke basis. Hij gebruikt daarbij Aziatische smaakmakers waarmee hij makkelijk onze smaakpapillen aangenaam prikkelt. Dit levert spannende, diepe en verrassende gerechten.” Ook lovende woorden voor De Blauwe Camer: “Chef Maikel Beljaars en gastvrouw-sommelier Tessa Ritzen pachten het langwerpige bijgebouw met zijn robuuste uitstraling en inpandige wijnmakerij van de nonnen, maar bepalen zelf de gastronomische koers. De kookstijl is gestoeld op de klassieke Franse basis, maar zoekt niet zelden verdieping in oosterse kruiding en recepturen.”Over Klinkers zegt de gids: “Chef-eigenaar Niels Janssen brengt in het oude centrum van Oosterhout een bijzonder gevarieerd repertoire aan smaakvolle gerechten die bovendien zeer vriendelijk geprijsd zijn.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen