Sisterhood Bag: een unieke en duurzame tas met een missie

Foto: Miranda van Bragt

De zusters Benedictinessen van Oosterhout maken al enige tijd ‘The Sisterhood bag’, een uniek en duurzaam artikel met een verhaal.

The Sisterhood Bag

In de kleermakerij van het klooster van Onze Lieve Vrouwe Abdij in De Heilige Driehoek wordt niet alleen kleding genaaid en hersteld. Na een workshop met textielmaker Marjolein Keisper maken de zusters hier ook ‘The Sisterhood Bag’. Deze handgemaakte tas van afgedankte habijten is een bijzonder souvenir waarin de zusters hun duurzame levensstijl willen doorgeven. Daarnaast is er ook een tas uit werkschorten aan toegevoegd. Miranda van Bragt, Simone Kramer en Marjolein Keisper namen samen met de Benedictinessen Oosterhout het initiatief voor een vervolg.

OLV Abdij

Samen met de zusters, leerlingen van het Frencken College en nieuwkomers (opvanglocatie COA) wordt gewerkt aan een nieuwe serie van 25 Sisterhood Bags gemaakt van duurzame eigentijdse stoffen, materialen en handwerk-technieken vanuit het thema HOOP & LIEFDE. Miranda van Bragt: “Vanuit deze samenwerking openen we de vensters naar verhalen uit het klooster om zo te ervaren welke inzichten het kloosterleven biedt voor de vragen van déze tijd. We brengen meiden uit dezelfde leeftijd (16 t/m 18 jaar), maar met een geheel andere afkomst en geschiedenis, bij elkaar. Zij kampen met verschillende uitdagingen in het leven, maar ze hebben zeker ook overeenkomstige struggles.”

Duurzaamheid, wederzijds respect en begrip

Een Sisterhood Bag is een tas gemaakt van een afgedankte zwarte habijt met daarop hun verhaal in een decoratie van “alledaagse stof”. Miranda: “De basis staat vast: het model en de duurzame stof, het ontwerp van de decoratie en de keuze voor de stof is aan de meiden. Gedurende de activiteit zullen zij de handen uit de mouwen moeten steken, samenwerken en elkaar leren kennen. Wederzijds respect, acceptatie en begrip voor elkaar zijn belangrijke uitgangspunten, zoals we deze ook terugzien in de kloosterwaarden. Een tas met een missie dus!” Klik voor meer informatie op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen