Meld je nu aan en doe ook mee aan de Oosterhout Schoon Week

Foto: Gemeente Oosterhout

Tijdens de Oosterhout Schoon Week van 18 t/m 24 maart gaan gemeente, bedrijven, scholen, vrijwilligers en buurtgroepen samen de straat op om hun buurt schoon te maken.

Week van de Afvalhelden

De maand maart staat dit jaar weer in het teken van afval. Van 4 t/m 10 maart is het de week van de afvalhelden. Tijdens die week zetten we alle afvalhelden in het zonnetje, van medewerkers bij de afvalinzameling tot inwoners die zich vrijwillig inzetten voor een zwerfafvalvrij Oosterhout. Deze week sluiten we op 10 maart af met een open dag bij de milieustraat en de gemeentewerf van 10.00 tot
16.00.

Oosterhout Schoon Week

Tijdens de Oosterhout Schoon Week van 198 t/m 24 maart zetten scholen, vrijwilligers, buurtgroepen, bedrijven en de gemeente zich in voor de bestrijding van zwerfafval. De gemeente Oosterhout ondersteunt schoonmaakacties van bewoners met gereedschap als knijpers, vuilniszakken, prullenbakken en wat lekkers voor na het harde werken. Na afloop halen medewerkers van de gemeente het ingezamelde afval op. Scholen kunnen voor deze week bovendien een aanvraag indienen voor een rondleiding op de milieustraat, een gastspreker of een vuilniswagen op school. Daarnaast zijn er lespakketten beschikbaar.

Aanmelden

Wethouder Willem-Jan van der Zanden: “Iedereen kan iets doen voor het milieu en het klimaat. Dat kan bijvoorbeeld door je eigen buurt schoon te maken en te houden. Door samen zichtbaar schoon te maken, hopen we ook mensen te bereiken die hier nog niet zo bewust mee bezig zijn. Zo hopen we dat meer mensen actief bij gaan dragen aan een schonere wereld.” Aanmelden voor de Oosterhout Schoon Week kan door vóór 10 maart 2023 een opschoonproject aan te melden op het participatieplatform doemee.oosterhout.nl via de link onderaan dit artikel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen