Kleurrijke SDG-tegels op vier plaatsen in onze stad

Foto: SDG Lokaal Oosterhout

Op vier locaties in onze stad zijn 17 kleurrijke tegels gelegd, die elk staan voor één van de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Sustainable Development Goals (SDG’s)

De SDG’s, of duurzame ontwikkelingsdoelen, zijn opgesteld om enkele van de meest dringende uitdagingen waar de wereld vandaag de dag voor staat aan te pakken, waaronder armoede, honger, ongelijkheid en klimaatverandering. Door deze tegels te leggen, toont Oosterhout haar inzet voor het realiseren van een groenere, eerlijkere en duurzamere stad tegen 2030.

Tegels

SDG Impact coördinator Duncan Buisman: “De tegels zijn niet alleen een herinnering aan de verbintenis van de gemeente aan deze doelen, maar dienen ook als inspiratie voor de inwoners om zelf actie te ondernemen. Deze tegels symboliseren onze gezamenlijke inspanningen en dromen voor een betere toekomst. Ze herinneren ons eraan dat elke stap, hoe klein ook, bijdraagt aan het realiseren van een duurzamer Oosterhout voor onze kinderen en kleinkinderen.”

Lokale acties en initiatieven

De stichting benadrukt het belang van lokale acties en initiatieven in het bereiken van deze wereldwijde doelen. “Er gebeurt al zoveel moois in onze stad. Veel inwoners zijn al actief betrokken bij het creëren van een duurzamere toekomst. We willen deze inspanningen zichtbaar maken, delen en anderen inspireren om ook bij te dragen,” voegt Nicolette Loonen toe. De tegels zijn te vinden bij het stadhuis, bibliotheek Theek5, winkelcentrum Zuiderhout en winkelcentrum Arkendonk.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen