Zanggroep Cadans verwelkomt jubilerend koor Meriko Vocaal uit Limburg

Foto: Meriko Vocaal

Afgelopen zaterdag verwelkomde Zanggroep Cadans een koor uit het Limburgse Meterik dat haar 55 jarige jubileum in Oosterhout vierde met een weekendje weg.

Meriko Vocaal

Het koor Meriko Vocaal uit het Limburgse Meterik vierde haar 55-jarig bestaan met een welverdiend weekendje weg, waarvan een hoogtepunt een intiem concert zou zijn met een koor uit Oosterhout of omstreken. Na zorgvuldig onderzoek op de website van Zanggroep Cadans, concludeerde de jubileumcommissie dat dit koor het best aansloot bij hun muzikale genre. Een jaar geleden werd het eerste contact gelegd met het bestuur van Cadans, en sindsdien werd er nauwgezet gepland.

Vrienden van Cadans

Cadans zag dit als een prachtige gelegenheid om iets terug te doen voor hun trouwe supporters, de ‘Vrienden van Cadans’, die dan ook hartelijk werden uitgenodigd voor een exclusief gratis concert. Het optreden markeerde tevens een primeur voor Cadans, aangezien het de eerste keer was dat ze optraden in een nieuwe samenstelling, waarbij de tenorpartij geheel door dames werd vervuld, een gevolg van het alomtegenwoordige tekort aan heren in veel koren. De spanning was voelbaar!

Tegenuitnodiging

Dankzij de harmonieuze samenwerking tussen het vaste combo van Meriko Vocaal en de nieuwe pianist van Cadans, Gabriele Petouchoff, onder leiding van dirigenten Veronika Peerboom-Chujanova en Niels Loose, werd het een succesvolle avond. Het thema van het concert was ‘ontmoeting en verbinding’, en de sfeer gedurende de hele dag en het plezier dat werd beleefd tijdens de avond getuigden van het succes van dit thema. Limburg en Brabant vonden elkaar hier, en de uitnodiging voor een bezoek aan Meterik werd met open armen ontvangen door Cadans!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen