Gemeente gaat parkeerverbod instellen voor historische Kloosterdreef

Foto: Google Streetview

In de raadsvergadering werd een motie voor het instellen van een parkeerverbod op de Kloosterdreef met 21 stemmen aangenomen.

Parkeren Kloosterdreef

Dinsdagavond werd de ‘Motie vreemd aan de orde Kloosterdreef’ behandeld tijdens de gemeenteraadsvergadering. Deze motie werd ingediend door VVD, VHO, SVO, D66, GroenLinks, LOeS, CDA en GBV. Volgens de indieners van de motie werd in december 2014 al geconstateerd dat er maatregelen nodig waren voor parkeren rondom St. Catharinadal en is er na 10 jaar nog steeds niets gebeurd met dit advies. Ondertussen is de parkeerdruk toegenomen, mede door het succes van het wijnhuis en de kloosterwinkel.

Parkeerverbod

Met uitzondering van Gemeentebelangen werd de motie door alle partijen aangenomen. Dat betekent dat de gemeente op korte termijn samen met alle betrokkenen moet gaan komen tot een breed gedragen definitieve oplossing voor de parkeerproblemen. Uiterlijk 1 oktober zou er een algeheel parkeerverbod ingesteld moeten worden op de Kloosterdreef met bijbehorende paaltjes, die passen in de historische en natuurlijke omgeving, zo stellen de partijen. Voor die tijd moeten er tijdelijke maatregelen worden getroffen om het historische karakter van de Kloosterdreef eer aan te blijven doen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen