Hans Nouwens vertrekt na ruim 48 jaar bij de gemeente

Foto: Sportbedrijf Oosterhout

Na ruim 48 jaar neemt Hans Nouwens afscheid van de gemeente Oosterhout. De gemeente neemt hiermee afscheid van een icoon. Want, wie kent Hans nou niet?

Afscheid Hans Nouwens

Met name op het gebied van buitensport en zwemmen zal de gemeente de kennis en het advies van Hans Nouwens zeker gaan missen. Maar gelukkig heeft hij nog de moeite genomen om zijn opvolger in te werken. In een uniek document blikt hij terug op de afgelopen 48 jaar. Hans: “Ik ben trots op de vooruitgang die we als Sportbedrijf hebben geboekt. Wat begon als een uitvoeringsbedrijf van de gemeente, is nu een belangrijke speler in het gemeentelijke beleid. De organisatie is steviger geworden en de sfeer rustiger. Een belangrijke mijlpaal hierbij was de bouw van De Nieuwe Warande.”

Zwemleraar en beheerder

Hans begon in oktober 1975 bij de gemeente Oosterhout. Hans: “De eerste 20 tot 25 jaar was ik zwemleraar en beheerder van zwembad De Blikken, later kwam daar De Warande bij. Jaren later kreeg ik de rol van bedrijfsleider en coördinator van beide zwembaden én de buitensport. Uiteindelijk werd ik in 2015 unitleider van het hele Sportbedrijf en vanaf 2021 vervulde ik de functie van teamleider Sport. Twee belangrijke opleidingen hielpen mij hierbij: Management in Sportaccommodaties en Integraal Kwaliteitsmanagement. Deze legden ook de basis voor de plannen rond de bouw van De Nieuwe Warande.”

Genoeg uitdagingen

We hebben als team veel bereikt, maar er zijn nog genoeg uitdagingen. Zelforganisatie blijft lastig in een politieke omgeving, en de samenwerking tussen ‘denkers’ en ‘doeners’ kan nog verbeterd worden. Voor mijn opvolger liggen er kansen in het verder ontwikkelen van de locatiebeheerders en het onderzoeken van de verzelfstandiging van het Sportbedrijf. Goede relaties met onze buren en partners zijn essentieel voor ons succes. Congressen bieden waardevolle netwerkmogelijkheden en inzichten. Ik heb geleerd dat met de juiste hulp en communicatie veel mogelijk is, en dat neem ik mee naar de volgende fase van mijn leven.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen