Amphia Ziekenhuis boekt positief resultaat van 9,9 miljoen euro in 2023

jun 18 , 6:19 Nieuws
amphia pasteurlaan
Amphia heeft 2023 afgesloten met een positief financieel resultaat van € 9,9 miljoen op een totale omzet van € 609 miljoen. Dit betekent dat het positieve resultaat ongeveer 1,6% van de omzet bedraagt. In vergelijking was het financiële resultaat in 2022 € 11,8 miljoen, waarvan € 7,1 miljoen afkomstig was van een eenmalige subsidie voor COVID-19 zorg.

Investeringen in zorg en medewerkers

Met dit positieve resultaat kan Amphia blijven investeren in zorginnovaties en het welzijn van zowel professionals als patiënten. Deze investeringen zijn cruciaal gezien de toenemende druk op de zorg door vergrijzing en een krappe arbeidsmarkt. Dankzij verschillende projecten heeft Amphia nieuwe professionals kunnen aantrekken en behouden, wat een belangrijk resultaat uit 2023 is.

Kwaliteitskeurmerken en innovatie

In november 2023 ontving Amphia opnieuw het internationale kwaliteitskeurmerk van Joint Commission International (JCI). Het STZ-profiel van Amphia is verder ontwikkeld met veel aandacht voor wetenschappelijk onderzoek, opleiding en innovatie. Amphia heeft nu negentien topklinische erkenningen. Daarnaast zijn er stappen gezet naar duurzaamheid, met als doel om in 2025 het zilveren certificaat van de Milieu Thermometer Zorg te behalen. Lees meer in het jaarverslag via de onderstaande link.