Art Uithoven (8) pakt zilver bij zijn debuut op het Nederlands Kampioenschap Jeugdwegwielrennen

14 jun 2023, 6:14 Nieuws
art
JEGG-DJR Academy grossierde afgelopen weekend in de prijzen bij de jongeren. Bij de nieuwelingen wist Lars van Oord het criterium in Bierbeek (B) te winnen en in de juniorenafwachtingskoers van de ZLM-tour waren de tweede en de derde plaats voor Willem O’ Connor en Raf de Caluwé.

Art Uithoven

Afgelopen zaterdag is de achtjarige Art Uithoven van wielervereniging JEGG-DJR Academy als tweede geëindigd op het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen 2023 Oudorp (Alkmaar). Wielervereniging JEGG-DJR Academy was met drie debutanten vertegenwoordigd in de categorie 1 van de jeugd. Om klokslag half 10 vertrokken de jongens voor vier rondes van 2 kilometer. De messen waren geslepen, direct vanuit de start barste de wedstrijd vol open. Faas van Mook was als een komeet uit de startblokken en nam de leiding. Een grote kopgroep van 7 jongens was het resultaat.

Slotoffensief

Art, de renner van posteerde zichzelf hierbij. Halfweg koers moesten enkele renners lossen door het verschroeiende tempo dat onder andere door Art werd aangevoerd. Een kopgroep van 3 bleef over. Diep in de finale wisten ze Jits Adema(3e) uit het wiel te rijden. Een sprint tussen de eeuwige rivaal Huib van Spreeuwel en Art Uithoven was het slotoffensief. Huib wist dit naar zijn hand te zetten. Art had alles gegeven en was heel blij met zijn 2e plaats. Faas van Mook reed solo naar een mooie 8e plaats en Sam van Miert volgde hem op de 9e plaats.

Lars van Oord

In het Belgische Bierbeek was het Las van Oord die bij de nieuwelingen de koers op zijn naam schreef na een sterke solo van 14 kilometer. Het nieuwelingen team van JEGG- Academy stond afgelopen zondag in het Belgische Bierbeek aan de start met Bob Overdevest, Loek Graafmans, Pieter Verstraeten, Nick Koenis en Lars van Oord. In deze wedstrijd over 66 kilometer over de glooiende Vlaamse heuvels makt Lars van Oord 14 kilometer voor het einde aan de illusies van zijn concurrenten. Hij demarreerde zo sterk dat ze geen goesting meer hadden om hem te achterhalen. Na dit sterk staaltje was Lars de man van de koers en mocht hij de bloemen mee naar huis nemen.

Afwachtingskoers ZLM Tour

De junioren van JEGG- DJR Academy wisten hun slag te slaan in de afwachtingskoers van de ZLM Tour in Oosterhout. Na een sterk ploegenspel slaagden Willem O' Connor en Raf de Caluwé met respectievelijk een tweede en derde plaats het podium bij de afwachtingskoers van de junioren te bereiken. De ZLM Tour werd net als de laatste etappe gewonnen door Olav Kooij van Jumbo-Visma.