Bernadette de Groot nieuwe predikant Protestantse Gemeente

22 apr 2023, 6:43 Nieuws
predikant pgo
Bernadette de Groot
Zondag 30 april 2023 om 14.30 uur is in de Vredeskerk aan de Rulstraat 6 in het centrum de intrededienst van ds. Bernadette de Groot.

Nieuwe predikant PGO

De Protestantse Gemeente Oosterhout (PGO) is verheugd dat ds. de Groot het pastoraal team dat verder bestaat uit ds. André Vlieger en kerkelijk werker Henco de Bruijn komt versterken. Bernadette de Groot is na een studie aan de PABO in Noord-Holland naar Groningen verhuisd om daar theologie te studeren. Nadat ze haar studie heeft afgerond, is ze samen met haar partner teruggegaan naar Noord-Holland om daar als inval- en groepsleerkracht op verschillende basisscholen te werken.

Beroepingscommissie

In 2014 is zij als predikant gestart in de Hervormde gemeente Zweeloo en in het najaar van 2022 werd zij, na het voorwerk door de beroepingscommissie, benaderd door de kerkenraad van de PGO om de vacature die ontstaan was door het vertrek van ds. Marco Boevé te vervullen. Na enkele gesprekken kwam er van beide kanten groen licht en gaat ds. de Groot vanaf 30 april aan de slag in Oosterhout.