Eigenwijs Kinderboekenweekfestival bij Theek 5 groot succes

15 okt , 6:16 Nieuws
voorlezen theek 5
Theek5
Bijna 100 kinderen genoten van een dag vol activiteiten die hun verbeelding en speelsheid prikkelden.

Kinderboekenweekfestival

Afgelopen zaterdag stond de bibliotheek van Oosterhout in het teken van het jaarlijkse Kinderboekenweekfestival. Dit jaar draaide alles om het thema "Lekker Eigenwijs", en dat werd op een speelse en creatieve manier tot leven gebracht. De dag begon met een vrolijke yogales, waar kinderen op eigenzinnige wijze beweegden, passend bij het thema. Vervolgens stapten de jonge festivalgangers de duurzame ontdekbus in, waar ze mochten experimenteren en kliederen naar hartenlust.

NEEhoorns

Bij de knutseltafel maakten ze kleurrijke NEEhoorns, een knipoog naar een eigenwijze hoofdpersoon uit een populair prentenboek. Daarnaast konden de kinderen zich creatief uitleven door hun eigen gedichten te schrijven, geïnspireerd door de bekende "flitspoppers" van Roald Dahl. De schminkhoek was een van de drukstbezochte plekken, waar kinderen omgetoverd werden tot tijgers of regenbogen. Ook konden ze hun avontuurlijke kant ontdekken tijdens een spannende speurtocht door de bibliotheek en deelnemen aan een prijsvraag.

Lezen is belangrijk

Het festival was opnieuw een doorslaand succes. “Het is fantastisch om al die blije, trotse gezichtjes te zien,” aldus een medewerker van de bibliotheek. “We hebben bijna 100 kinderen mogen verwelkomen, en ze gingen allemaal met een glimlach naar huis.” Met een breed scala aan activiteiten wist het festival niet alleen plezier te bieden, maar ook het belang van lezen en verhalen te benadrukken. Het Kinderboekenweekfestival blijft dan ook een jaarlijks hoogtepunt voor kinderen én ouders in Oosterhout.