Warande GO14 verliest nipt in spannende wedstrijd tegen SBC2000

15 okt , 6:20 Sport
warande go14
Joris Bongers / OZ&PC De Warande
Afgelopen zaterdag stond Warande GO14 tegenover SBC2000 uit Breda in een spannende wedstrijd die van begin tot eind boordevol actie zat.

Z&PC De Warande

Beide waterpoloteams lieten zich van hun beste kant zien, met veel doelpunten aan weerszijden. Warande begon sterk: al binnen de eerste minuut wisten Hanna en Luna te scoren, waarmee het team snel een voorsprong nam. SBC2000 reageerde echter snel met een tegendoelpunt, maar Hanna zorgde opnieuw voor succes, waardoor Warande de eerste periode afsloot met een kleine voorsprong.

Keeperswissel

De tweede periode verliep minder gunstig voor Warande. SBC2000 scoorde drie keer op rij en draaide de wedstrijd volledig om, waardoor de teams met een punt achterstand de rust in gingen. Tijdens de pauze wisselden Elin en Thijs van keeper, wat de start van een spannende derde periode inluidde. Abel en Hanna wisten nog twee cruciale doelpunten te maken, maar toen Hanna wegens een uitsluiting de rest van de wedstrijd aan de kant moest blijven, kreeg SBC2000 opnieuw de overhand. Aan het einde van de derde periode was de stand gelijk.

Spannende laatste periode

De vierde en laatste periode bracht nog meer spanning. SBC2000 scoorde opnieuw en Luna kreeg eveneens een uitsluiting, waardoor Warande met slechts vier spelers tegenover zes spelers van SBC2000 stond. Abel bracht het team weer dichterbij met een belangrijk doelpunt, maar kort daarna wist SBC2000 twee keer achter elkaar te scoren. De wedstrijd eindigde met een 9-6 overwinning voor SBC2000.