IJsmeester Jos Pompe: "Misschien kan de natuurijsbaan zaterdag open"

15 dec 2022, 6:17 Nieuws
ijsco schaatsbaan
IJsmeester Jos Pompe van IJSCO geeft Oosterhout Nieuws een update over het gereedmaken van Natuurijsbaan de Elskens.

Natuurijsbaan IJsco

Liefhebbers van natuurijs om op te schaatsen kunnen heel misschien dit weekend op Natuurijsbaan de Elskens van IJsco hun eerste rondjes maken van dit seizoen. IJsmeester Jos Pompe van IJsco is met een team vrijwilligers en de brandweer in ieder geval volop bezig de baan in gereedheid te brengen. Hij geeft ons een update over de situatie op woensdagavond 14 december.

Druk pomp viel weg

Jos Pompe: "We zijn woensdagmiddag om 16.30 uur gestopt met water erbij te pompen op de natuurijsbaan. Woensdagavond hebben we nog getracht wat te sproeien om de slechte stukken ‘op te knappen’ maar plots viel de druk van de pomp weg. Daarbij bleek dat een van de wateraansluitpunten (pvc-drukleiding) waarop we onze brandslangen aansluiten, bij de grond was afgebroken en het dus gedaan is met het sproeien. De pomp is niet kapot maar een van de watertappunten die op het leidingsysteem van de pomp is aangesloten. We gaan dit donderdag in de loop van de dag proberen te repareren. Lukt dit niet, dan kunnen we misschien (onder voorbehoud van de dikte van het ijs) zaterdag open maar dan met een kwalitatief slechte ijsbaan." Jos geeft voor die tijd op Oosterhout Nieuws weer een update.

IJsmarkt

Mocht het allemaal niet lukken om de natuurijsbaan op tijd gereed te hebben, dan kun je dit weekend uiteraard ook terecht op de IJsmarkt om de ijzers onder te binden. Vrijdagavond 16 december wordt de ijsbaan officieel geopend en de organisatie belooft een waar spektakel. Meer informatie over de openingstijden en activiteitenkalender van de IJsmarkt kun je vinden via de link onderaan dit artikel.