KWF Kankerbestrijding zoekt collectanten

31 aug 2022, 6:45 Nieuws
kwf
Van 4 t/m 10 september komt heel Nederland in actie tegen kanker, en voor het leven tijdens de collecteweek van het KWF.

Help ook mee!

“We hopen dit jaar weer meer geld op te halen voor kankeronderzoek en -zorg”, zegt Ilse van KWF Oosterhout. “Dat is hard nodig, want nog altijd krijgt 1 op de 3 Nederlanders kanker. Bovendien heeft de kankerzorg flink te lijden gehad onder de coronacrisis. Veel operaties zijn uitgesteld, diagnoses later geconstateerd. Voor al die patiënten is het belangrijk dat zorg snel weer op volle sterkte komt.” Tussen 4 en 10 september wil het collecteteam langs zoveel mogelijk huizen gaan. "Er zijn nog diverse wijken waar we nog wel wat hulp kunnen gebruiken zoals de Warande, Componistenbuurt, Koningsbuurt en Dommelbergen", aldus Ilse. Aanmelden kan per mail: [email protected]

Collectebord

KWF kiest als eerste goed doel in Nederland voor een volledig digitale huis-aan-huis collecte. Na ruim 70 jaar wordt de collectebus dit najaar opgevolgd door een collectebord met iDEAL QR-code. Net als een donatie in de collectebus is doneren via QR eenmalig, veilig en anoniem. Er worden geen gegevens bewaard. Collectanten hoeven niet meer met geld over straat; elke QR-gift staat meteen op de rekening van KWF. Met een persoonlijke QR-code kunnen collectanten op elk moment online zien hoeveel zij al hebben opgehaald.