LCC column van Dolores: "Eerst Eten" (Halloween)

29 okt , 6:34 Nieuws
_Dolores
Dolores | LCC

Dolores van Kookclub LCC schrijft iedere maand een vrolijke, inspirerende column over eten en koken, met natuurlijk tips en lekkere recepten. Deze keer een extra editie met als thema Halloween.

Eerst Eten

Op maandag ga ik altijd met een aantal vriendinnen lopen. Uiteraard gaan de gesprekken over van alles en nog wat. Over hoe de wereld is veranderd in de afgelopen tijd, met nieuwe leiders of over de ellende die veroorzaakt wordt door drugs en de bijbehorende criminaliteit. En dan gaat het gesprek van het ene zware onderwerp naar het andere, en is het gewoon tijd voor wat luchtigheid — daar heb je dan behoefte aan.

En terwijl het gesprek nog over de drugsellende ging, over verslaafd raken en afkicken, kwamen we op cold turkey (daar hebben mensen last van bij het afkicken). Maar koude kalkoen is natuurlijk ook een mooi voorgerecht dat crimineel lekker kan zijn.

We gingen verder met het bedenken van een crimineel lekker menu. Wat zou daar allemaal in passen?

  • Als aperitief een Bloody Mary in de eerste graad.
  • Voor het voorgerecht iets uit de grote zeehavens: een containertje van bladerdeeg gevuld met halve garnalen, klaar om te worden uitgehaald.
  • Een tussengerechtje van witgewassen burrata-bruschetta met omgelegde tomaat.
  • Als hoofdgerecht een van de pasta’s penoze, zoals de pasta puttanesca (die is echt lekker en een tikje louche) of een Maffia Marguerite met zoveel illegale buffelmozzarella dat zelfs Bolle Jos het niet op zou kunnen (alsof ik Bolle Jos ken, dat is echt niet zo).
  • En voor de visliefhebbers: hennep en happen, met gestolen zalm op een cracker van hennepzaad en een salade van groene wiet... eh, ik bedoel zeekraal.
  • Een kogelbiefstukje misstaat zeker niet op deze menukaart, met wat kogeltjes van zwarte kaviaar in plaats van zout — dat zou zomaar lekker kunnen zijn.

Het dessert:

  • Een lijntje kokos met wat verdwaalde bosvruchten en ijs.
  • Of misschien toch een chocolade moordtaart met bloederige kersensaus.
  • Een Eton Mess als de ultieme afrekening, met zwaar mishandelde meringues en veel bloedrode aardbeiensaus.

En na het dessert een Most Wanted Macchiato of een Don Espresso.

Voor de goede orde: Dolores heeft geen enkele connectie in dit milieu, en we houden erover op, want “wie praat, die gaat”... lekker koken dus! 😄 De pasta puttanesca is echt een aanrader — die komt bij het prijzengeld van Opsporing Verzocht, haha.

Volgende keer is Dolores weer gewoon zichzelf hoor. We hebben wel veel gelachen, heerlijk!

Met culinaire groet,Dolores

Tip: Pasta Puttanesca