De planning is dat het anjerveldje wordt aangelegd in het voorjaar, zodat de anjers met de Veteranendag op 25 juni in bloei staan en een officiële opening plaats kan vinden.
Witte Anjerveldje
In 2005 is in Nederland de Witte Anjer geïntroduceerd als uiting van waardering voor alle Nederlandse veteranen. De Witte Anjer is bij de oudere generatie bekend omdat wijlen Prins Bernhard de gewoonte had een witte anjer te dragen. De Witte Anjer is in de Tweede Wereldoorlog op de verjaardag van Prins Bernhard daarom ook gebruikt als protestmiddel tegen de Duitse bezetting. Vandaag de dag wordt de Witte Anjer gebruikt als blijk van waardering voor de Nederlandse Veteranen.
Waardering Oosterhoutse veteranen
In 2019 is het Nationaal Comité Veteranendag begonnen met de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjer perkje dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag. De gemeente Oosterhout heeft daarom een schetsontwerp gemaakt voor een nieuw Anjerveldje in het
Slotpark-Oost. Dit schetsontwerp is met twee actieve leden van de
VUMO (Voormalig Uitgezonden Militairen Oosterhout) ter plaatse besproken. Zij gaven aan dit een zeer geschikte plek te vinden.
Slotpark-Oost
De locatie is gelegen langs druk bewandelde wandelpaden, zodat de zichtbaarheid goed is. Ook is het gelegen in hetzelfde park als het Vrijheidsmonument ‘Vrouw met kind’, waar de herdenkingen plaatsvinden. Het Anjerveldje bestaat uit een cirkel van circa 10m 2 waarin witte anjers worden geplant. Aan de ene kant van het anjerveldje komt een haag (Ilex crenata ‘Convexa’, aan de zijde van de rozen) en aan de andere kant een betonnen element (aan de zijde van de fontein). Zo wordt het veldje opgenomen in de omgeving.