Op zoek naar de beste doortrapper van Brabant!

28 sep , 6:18 Nieuws
fiets fietstocht
Ben jij of ken jij een enthousiaste oudere fietser die uitblinkt in fietsprestaties en inzet voor de fietscommunity? 

Beste Doortrapper 2024

De zoektocht naar de Beste Doortrapper van 2024 is begonnen! Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, moedigt senioren aan om langer gezond, sociaal en actief te blijven door veilig te blijven fietsen. In Noord-Brabant wordt dit jaar gezocht naar de meest inspirerende oudere fietser die anderen motiveert en zijn of haar liefde voor fietsen deelt. Met deze wedstrijd worden senioren geëerd die hun passie voor fietsen behouden en hun betrokkenheid bij de fietscommunity laten zien.

Wat is Doortrappen?

Doortrappen helpt ouderen om zo lang mogelijk veilig en met plezier te blijven fietsen, tot wel hun 100e levensjaar. Fietsen houdt senioren gezond en zelfredzaam, maar maakt hen tegelijkertijd ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma biedt daarom verschillende activiteiten en tips om ervoor te zorgen dat ouderen veilig kunnen blijven fietsen. In Noord-Brabant wordt in elke gemeente hard gewerkt om het fietsen zo toegankelijk en veilig mogelijk te maken voor senioren. Meer informatie over de activiteiten in de regio is te vinden op www.doortrappen.nl.

Nomineren

Bekenden van een senior van 60 jaar of ouder die uitblinkt in zijn of haar fietsprestaties of inzet voor de fietscommunity, kunnen deze persoon nomineren voor de wedstrijd "Beste Doortrapper van Brabant". De wedstrijd biedt een platform om de verhalen van actieve en betrokken fietsers te delen en hen de erkenning te geven die zij verdienen. Nominaties kunnen HIER worden ingediend tot 31 oktober 2024. Het is ook mogelijk om meerdere personen te nomineren of zelfs jezelf aan te melden.