Studenten zetten ambitieus project op in Gambia om onderwijs te verbeteren

16 okt , 6:39 Nieuws
sem en team
Drie Oosterhoutse studenten ondernemen een avontuurlijke reis naar Gambia om een concrete bijdrage te leveren aan beter onderwijs in het land.

Project voor Gambia

In het kader van hun opleiding hebben drie ondernemende studenten een bijzonder project opgezet dat niet alleen hun eigen vaardigheden op de proef stelt, maar ook de lokale gemeenschap in Gambia een blijvende impuls kan geven. Sem Putter is een van de drie studenten. Hij legt het kort uit: "Volgend jaar willen we in drie weken tijd in een zelf voorbereide auto naar Gambia rijden en deze doneren. Daarnaast willen we ter plaatse een werkplaats opzetten waar jongeren praktijklessen kunnen volgen."

Beter onderwijs

Het project, dat wordt ondersteund door de stichting Go for Afrika en de Bymyra Bilingual School, biedt een innovatieve oplossing voor het tekort aan praktisch onderwijs in Gambia. Sem: "In Nederland is het normaal dat scholen goed zijn uitgerust en dat leerlingen toegang hebben tot praktische vaardigheden. Dit is in Gambia echter verre van vanzelfsprekend. Het opzetten van de werkplaats betekent dat jongeren in de regio de kans krijgen om technische en ambachtelijke vaardigheden te leren, wat hen niet alleen helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling, maar ook bij het opbouwen van een toekomst voor hun gemeenschap. Met dit project willen we een verschil maken door deze jongeren de vaardigheden en mogelijkheden te geven die hier zo hard nodig zijn,” aldus Sem. 

Golftoernooi

Er wordt op verschillende manieren geld opgehaald voor dit goede doel. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld ruimte op de auto kopen voor een sticker met hun logo. Daarnaast organiseert Sem op 6 november een bijzonder Charity Golf Toernooi bij Golfclub de Oosterhoutse. Met een inschrijfgeld van 25 euro voor leden van De Oosterhoutse en 65 euro voor niet-leden, kunnen deelnemers niet alleen een sportieve dag beleven maar ook bijdragen aan dit mooie initiatief. Naast het toernooi maken deelnemers kans op prijzen via een loting, waarvoor de lokale middenstanders mooie prijzen ter beschikking hebben gesteld. Het toernooi start om 11.00 uur. Meer informatie over het Charity Golf Toernooi via DEZE LINK.

Help jij mee?

De studenten realiseren zich dat een dergelijk project veel uitdagingen met zich meebrengt, vooral op financieel vlak. Sem: "Naast het Golftoernooi zijn donaties natuurlijk ook van harte welkom. Elke bijdrage, hoe klein ook, helpt ons om het doel te bereiken: beter onderwijs voor jongeren in Gambia." Wil jij bijdragen aan dit bijzondere project en de toekomst van jongeren in Gambia helpen verbeteren? KLIK HIER om direct te doneren of neem contact op via [email protected] voor de sponsormogelijkheden.