The Sisterhood Bag nu ook te koop bij Theek 5

21 jul , 6:16 Nieuws
sisterhood bag
‘The Sisterhood bag’, een uniek en duurzaam artikel met een verhaal van de zusters Benedictinessen van Oosterhout is nu ook te koop bij Theek 5.

The Sisterhood Bag

Het project The Sisterhood Bag is een initiatief van Miranda van Bragt en Simone Kramer om met de zusters Benedictinessen van Oosterhout unieke en duurzame tassen met een verhaal te maken. Deze handgemaakte tas van afgedankte habijten is een bijzonder souvenir waarin de zusters hun duurzame levensstijl willen doorgeven. De maaksessies vinden plaats met de zusters, leerlingen van het Mgr. Frenckencollege en asielzoekers uit Oosterhout in de leeftijd van 15 - 18 jaar. Met dit project wordt de acceptatie, wederzijds respect en begrip voor elkaar bevorderd. Daarnaast is het superduurzaam vanwege het hergebruik van de oude habijten van de zusters.

Duurzaamheid, wederzijds respect en begrip

Een Sisterhood Bag is een tas gemaakt van een afgedankte zwarte habijt met daarop hun verhaal in een decoratie van 'alledaagse stof'. Miranda: "De basis staat vast: het model en de duurzame stof, het ontwerp van de decoratie en de keuze voor de stof is aan de meiden en jongens die deelnemen. Gedurende de activiteit zullen zij de handen uit de mouwen moeten steken, samenwerken en elkaar leren kennen. Wederzijds respect, acceptatie en begrip voor elkaar zijn belangrijke uitgangspunten, zoals we deze ook terugzien in de kloosterwaarden. Een tas met een missie dus!" De tassen zijn te koop bij Theek 5 aan de Torenstraat voor €29,00. De opbrengst komt geheel ten goede aan een nieuwe maak-sessie. Klik voor meer informatie op de onderstaande link.