Training 'Verdieping in dementie' voor nieuwe buddy's

22 aug 2023, 6:31 Nieuws
ouder echtpaar surplus
Surplus Buddyhulp organiseert een training voor mensen die buddy willen worden en willen leren omgaan met mensen met dementie.

Dementie

Bij dementie hebben we vaak het idee dat iemand tot weinig in staat is. Dit is lang niet altijd het geval! Ieder mens is anders, en daarmee ook de manier waarop de dementie zich uit. Het is dus belangrijk om per persoon te kijken, naar wie wat nodig heeft. Het voelt krachtig, wanneer je merkt dat het je lukt af te stemmen op de ander. Dat is een kwaliteit die je nog in veel situaties van pas kan komen. Een buddy vertelt over haar contact: “Het is zo leuk dat ik nu weet hoe ik haar aan het lachen kan maken. Dat maakt mijn dag ook meteen goed”.

Training

Het kan lastig zijn om erachter te komen waar iemand met dementie behoefte aan heeft. In de training 'Verdieping in Dementie' worden handvatten gegeven die de communicatie makkelijker kunnen maken. Daarnaast wordt er ingegaan op het brein bij dementie, zodat je het gedrag wat daaruit voort komt, beter leert te begrijpen. Dit kan jou helpen om als buddy meer helder te krijgen van welke activiteiten iemand blij wordt.

Meer informatie

De training 'Verdieping in Dementie' wordt gegeven op 28 september en 12 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in Activiteitencentrum De Slotjes aan het Slotjesveld 15. De training is gratis voor mensen die buddy willen worden. Meld je voor 18 september aan per mail: mantelzorg[email protected]