Verschuivingen gemeenteraadsleden maken 'Voor Heel Oosterhout' de grootste partij

04 sep , 6:52 Nieuws
svo2024
De gemeenteraadsfractie Samen voor Oosterhout wordt al na vijf maanden ontbonden; de raadsleden sluiten zich bij andere partijen aan.

Cynthia, Ziya en Bianca

In maart 2024 zijn Cynthia Martens, Ziya Içli en Bianca Buinsters-van Bragt uit de fractie van Gemeentebelangen gestapt en verdergegaan als onafhankelijke fractie met de naam “Samen voor Oosterhout” (SVO). Zij hebben zich de afgelopen periode georiënteerd. Ziya Içli en Bianca Buinsters-van Bragt sluiten zich per direct aan bij de fractie Voor Heel Oosterhout (VHO), terwijl Cynthia Martens zich aansluit bij de VVD. Hierdoor wordt de fractie van Voor Heel Oosterhout met zes zetels in één klap de grootste van de gemeenteraad.

Klik met de fractie

Mathijs Raaijmakers, fractievoorzitter van de VVD, reageert: “De samenwerking met SVO en zeker met Cynthia is goed en prettig. Nu er gekozen is voor aansluiting bij bestaande partijen, is het geen verrassing dat Cynthia bij ons aansluit. Ze heeft een klik met de hele fractie en brengt levenservaring, enthousiasme en een ondernemende houding mee. Cynthia heeft een duidelijke persoonlijkheid en staat haar mannetje wel! Een aanwinst voor onze fractie!”

Brede sociale kennis

Ook Peter de Laat van Voor Heel Oosterhout reageert enthousiast: "Wij zijn blij dat Ziya en Bianca zich bij onze fractie aansluiten. We zien in Ziya en Bianca beide enthousiaste mensen met een brede sociale kennis. Dit is een zeer passende aanvulling op onze fractie. We staan immers ‘Voor Heel Oosterhout’, waar iedereen mee mag doen en denken."