Wie maakt het lekkerste Brabantse Worstenbroodje?

30 aug 2019, 7:38 Nieuws
brabantse worstenbroodjes
Voor de 24ste keer gaat Omroep Brabant op zoek naar het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Bak jij de lekkerste, geef je dan nu op!

Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Het is een bekend onderdeel van onze cultuur en zelfs erkend als Cultureel Erfgoed: het Brabantse Worstenbroodje. Maar wie bakt nu de lekkerste worstenbroodjes? Omroep Brabant gaat voor de 24ste keer op zoek naar het Lekkerste Worstenbroodje van Brabant. Dit jaar greep Koen de Jong van Bakkerij de Jong als finalist net naast de prestigieuze titel. Maar zou het hem dit jaar wel gaan lukken de wisseltrofee mee naar Oosterhout te nemen?

Mysteryshopper

In de voorronde worden de deelnemende bakkers en slagers enkele malen bezocht door een mysteryshopper. De worstenbroodjes die in de winkel liggen moeten namelijk van een uitmuntende kwaliteit zijn, elke dag weer. De producten worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit een slager, bakker en een kok die zijn aangewezen door de organisatie. Daarnaast zullen de producten zowel in de voorronde als tijdens de finale ook beoordeeld worden door een consumentenjury.

Geef je nu op!

Naast de wedstrijd voor ambachtelijke bakkers en slagers, kent de verkiezing ook een categorie voor leerlingen en thuisbakkers. Ook jij kunt je via de link onderaan dit artikel direct inschrijven, als jij denkt het lekkerste worstenbroodje te maken. Ambachtelijke bakkers en slagers kunnen zicht inschrijven tot en met 28 september en thuisbakkers en leerlingen tot en met 25 januari 2020. De voorronde van de strijd voor thuisbakkers en leerlingen is op 11 februari 2020 bij De Rooi Pannen in Eindhoven. Het finale bakken is op 16 maart 2020, eveneens bij De Rooi Pannen in Eindhoven. Wanneer de wisseltrofee zal worden uitreikt aan de winnaar is nog niet bekend.