Word jij de nieuwe klimaatburgemeester van Oosterhout?

11 jul , 6:05 Nieuws
klimaatburgemeester
De Klimaatburgemeester van Oosterhout organiseert tijdens de Nationale Klimaatweek van 11 t/m 17 november 2024 activiteiten  die anderen inspireren om duurzamer te leven.

Klimaatburgemeester

Van 11 november tot en met 17 november vindt voor de vierde keer de Nationale Klimaatweek (NKW) plaats. Tijdens deze week laten Nederlanders, ook bekend als Klimaatburgemeesters, zien hoe je duurzamer kunt leven. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Daarom zoeken het ministerie van Klimaat en Groene Groei en Klimaatstichting HIER nieuwe Klimaatburgemeesters in Oosterhout.

Inspiratiebron

Klimaatburgemeesters spelen een cruciale rol in het stimuleren van hun gemeenschappen om duurzamer te leven. Ze fungeren als inspiratiebron en verbindende schakel voor hun mede-inwoners. Met verschillende activiteiten en initiatieven, zoals het organiseren van kledingruilacties, het gezamenlijk inkopen van laadpalen, het houden van vegetarische buurtbarbecues, of het vergroenen van de straat, brengen Klimaatburgemeesters anderen in beweging voor het klimaat, met als hoogtepunt de Nationale Klimaatweek van 11 tot 17 november 2024.

Iets voor jou?

Iedereen kan Klimaatburgemeester worden, ongeacht de schaal van hun initiatieven. Of je nu grote evenementen organiseert of kleinere acties onderneemt die anderen inspireren tot klimaatactie, jouw bijdrage is waardevol. Als Klimaatburgemeester kun je ook je werkgever adviseren over duurzame mobiliteit. Wil jij de Klimaatburgemeester van gemeente Oosterhout worden? Klik op de onderstaande link voor de spelregels en aanmelding.