Parkfeest: Gezellig, maar wel even wennen aan het nieuwe bekersysteem

Foto: Oosterhout Nieuws

Vrijdagavond is de 25e editie het Parkfeest van start gegaan in het Slotpark. De eerste avond was erg gezellig. Al is het wel even wennen aan het nieuwe bekersysteem.

Parkfeestvrijdag

Voor de 25e keer wordt dit jaar het Parkfeest georganiseerd in het Slotpark. Inmiddels is de bekende formule dat op vrijdagavond tributebands optreden. Dat zijn bandjes die niet alleen klinken als het origineel, maar ook de show van de originele artiesten te benaderen. En dus kon er worden genoten van muziek van de Rolling Stones, U2, Doe Maar, Metallica en Queen. Voor de bezoekers was de vrijdagavond vooral een grote reünie waar veel oude bekenden werden begroet.

Bekersysteem met softcups

Nieuw dit jaar is het statiegeldsysteem voor de plastic bekers. Voor de doorgewinterde festivalbezoekers is dit een systeem dat zij al lang kennen van andere evenementen. Maar de gemiddelde Parkfeestbezoeker moet er nog even aan wennen. Bij de entree ontvang je nu een muntje waarmee je een beker kunt krijgen wanneer je een drankje besteld. Zodra je drankje op is kun je je gebruikte beker inleveren en krijg je weer een muntje terug. Of je rekent af voor een nieuw drankje. Alle verzamelde plastic bekers worden aan het einde van het festival gerecycled. Maar de gewoonte om een lege beker op de grond of in de afvaltonnen te gooien moet er nog even uitslijten.

Snelle, Rondé en Krezip

Vandaag gaat het Parkfeest haar tweede dag in. Vanaf 15.00 uur is het Slotpark weer open en staan onder andere Emma Heesters, Rolf Sanchez, Snelle, Rondé en Krezip op het podium. Er zijn via de link onderaan dit artikel of bij de Oosterhoutse Feestwinkel nog kaarten te koop voor 42,50 euro. Zondag is de traditionele familiedag en is de entree gratis. Dan kun je onder andere genieten van straattheater en muziek van Vinzzent, Extince, Roberto Jacketti & The Scooters en als afsluiter Kraantje Pappie. Ook wordt zondag de winnaar bekendgemaakt die een cheque wint voor 25 jaar gratis entree voor het Parkfeest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen