18-jarige Oosterhoutse verdachte noemt DDoS aanvallen ‘grappig’

De 18 jarige Oosterhouter Jelle S die vorige week de websites van de belastingdienst en diverse banken zou hebben platgelegd, heeft voor zijn arrestatie contact gehad met De Volkskrant. In het betreffende mailtje legt hij uit dat hij de DDoS aanvallen heeft uitgevoerd ,,om te laten zien dat een tiener gewoon alle banken kan platleggen met een relatief simpele aanval”.

‘Grappig’

De Volkskrant kwam op 31 januari met de jongeman in contact per e-mail. Op de vraag naar zijn motivatie gaf hij aan dat hij het ‘grappig’ vindt en dat hij genoeg redenen had om het te doen, waaronder veel media-aandacht. De Volkskrant heeft aangegeven dat ze niet zeker wisten of Jelle S. daadwerkelijk de verantwoordelijke was voor de DDoS aanvallen en bracht daarom de correspondentie nog niet direct naar buiten.

Opgepakt

De 18 jarige Oosterhouter werd maandagavond opgepakt. Bij de aanhouding van de verdachte is ook zijn woning doorzocht. Hierbij is zijn computer en zijn andere digitale gegevensdragers in beslag genomen waar verder onderzoek naar volgt. Hij blijft in ieder geval nog twee weken vastzitten. Uiteindelijk kan bij voor de DDoS aanvallen een celstraf krijgen van enkele jaren

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen