112

Burgemeester is enorm kwaad over branden in wijk Slotjes-Midden

Foto: Wijkagent Matthew Ferouge

De burgemeester heeft via de website van de gemeente laten weten dat er alles aan wordt gedaan de daders in hun kraag te grijpen.

Drietal branden in Slotjes-Midden

De afgelopen drie nachten zijn er op drie verschillende plaatsen autobranden gesticht in de wijk Slotjes-Midden. In de nacht van donderdag op vrijdag bluste de brandweer twee brandende auto’s op het terrein waar vroeger de brandweerkazerne stond op het Slotjesveld. In de nacht van vrijdag op zaterdag was het raak op het parkeerterrein op het Slotjesveld en in de nacht van zaterdag op zondag op het parkeerterrein de straat De Besterd. De burgemeester heeft daarom het onderstaande bericht op de website van de gemeente laten zetten.

Bericht van de burgemeester

“Beste Oosterhouters,

Zoals u wellicht vernomen heeft, is er de afgelopen week in de wijk Slotjes drie keer brand gesticht. U begrijpt dat ik hier enorm kwaad over ben. Wie haalt het in zijn hoofd om brand te stichten en sowieso in deze tijd. Je richt persoonlijk leed aan én je zorgt misschien voor extra onrust in toch al roerige tijden. Hou daarmee op! Weet dat wij als gemeente, samen met de politie er alles aan doen om de daders zo snel mogelijk in hun kraag te grijpen. De politie surveilleert extra en daarnaast zetten wij onze wijkwerkers in. Onderstaande bewonersbrief van de politie is in enkele straten in Slotjes bezorgd. Maar ik vraag ook aan de rest van Oosterhout, weet u iets meer? Meldt het alstublieft bij de politie. In deze tijden willen we geen extra onrust in de stad en waar nodig zet ik mijn bevoegdheden in om dit te voorkomen.

Mark Buijs
Burgemeester van Oosterhout”

Bewonersbrief Politie Oosterhout

“Geachte heer/mevrouw,

Sinds half maart zijn er verschillende plaatsen in Oosterhout-Zuid branden gesticht. In de Snelliusstraat en de Jan Luikenstraat zijn boompjes in tuinen in brand gestoken. In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 maart en in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 maart moesten op het Slotjesveld auto’s het ontgelden. In totaal raakten in beide nachten vier auto’s zwaar beschadigd, in een vijfde auto bleek te zijn ingebroken om brand te stichten, wat mislukte. Tot nu toe zijn er gelukkig nog geen mensen gewond geraakt als gevolg van de branden. Om te voorkomen dat dit wel gebeurt en om te voorkomen dat nog meer mensen schade oplopen door de acties van één of meerdere brandstichters roepen uw wijkagenten uw hulp in! De politie doet onderzoek naar de brandstichter(s), maar helaas heeft dit onderzoek nog niet geleid tot de aanhouding van een of meerdere verdachten.

Wat kunt u doen?

  • Hebt u een camera bij uw huis of bedrijf? Meld deze camera’s dan aan voor ‘Camera in Beeld’. ‘Camera in Beeld’ is een politiesysteem, dat alle (particuliere en overheids-)camera’s op een kaart weergeeft. Zo heeft de politie overzicht van welke camera’s waar hangen en waar zij opnames van maken. KLIK HIER voor meer informatie.
  • Beschikt u over camerabeelden die ons mogelijk kunnen helpen bij ons opsporingsonderzoek, neem dan alstublieft contact met ons op.
  • Hebt u voorafgaand aan de branden of daarna iets gezien of gehoord, wat u om wat voor reden dan ook is opgevallen, geef dit dan alstublieft ook aan ons door.
  • Wilt u iets melden, maar blijft u liever anoniem, maar dan gebruik van de meldmogelijkheden van Meld Misdaad Anoniem. Meer hierover op www.meldmisdaadanoniem.nl

Getuigenoproep voor autobranden Slotjesveld
We zijn in het onderzoek naar de autobranden van afgelopen dagen op zoek naar mensen die beide nachten na middernacht iets verdachts hebben gezien in de omgeving van het Slotjesveld. Denk daarbij aan mensen die niet in de wijk thuis horen; een auto die u niet kent. Ook komen we graag in contact met bewoners die kort voor of tijdens de branden verdachte personen hebben gezien, personen die niet in uw straat horen op dat tijdstip. Misschien hebt u aanwijzingen van iemand uit uw omgeving die dit op zijn of haar geweten kan hebben. Geef dit dan door, want dit moet stoppen! Getuigen of mensen die iets van deze brandstichtingen afweten, wordt dringend verzocht dit te melden:

  • via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
  • via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
  • anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 of het meldingsformulier van M

Contact
Uiteraard kunt u naar aanleiding van deze brief contact opnemen met uw wijkagent, Matthew Ferouge voor de wijk Slotjes of Aad van Wensen voor de wijk Oosterheide. U kunt telefonisch bereiken via 0900-8844 of het contactformulier op de website van de politie. Vanwege de huidige Coronasituatie vindt een gesprek zoveel mogelijk telefonisch plaats. Vriendelijke groeten, Wijkagenten Matthew Ferouge en Aad van Wensen”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen