112

Politie voert extra controles uit bij jeugdplekken in verband met vuurwerkoverlast

Archieffoto
Foto: Politie Breda eo (via Twitter)

Afgelopen woensdag- en donderdagavond heeft de politie samen met handhaving jeugdplekken gecontroleerd in het kader van vuurwerkoverlast. Daarnaast werd meteen gecontroleerd op de naleving van de corona-maatregelen door de jeugd.

Controle op bezit van vuurwerk

De politie en handhaving hebben woensdag- en donderdagavond diverse bekende hangplekken voor de jeugd bezocht. Gezien de vele meldingen van vuurwerkoverlast werden de jongen gecontroleerd op het bezit en afsteken van vuurwerk. Scooters, rugzakken en jassen werden bekeken, maar de politie vond geen vuurwerk tijdens de controles. De jongeren werden niet alleen gecontroleerd op het bezit en het afsteken van vuurwerk maar ook geïnformeerd over de gevaren, de overlast die wijkbewoners ervaren en de strafbaarheid van het van het illegaal vuurwerk.

Voorlichting

De jongeren werden door de handhavers en agenten ook geïnformeerd hoe zij de handel van illegaal vuurwerk (anoniem) kunnen melden. Veel illegaal vuurwerk wordt tegenwoordig door jeugdige handelaren via social media-kanalen zoals Snapchat en Facebook Messenger te koop aangeboden. De snelheid en het doelbereik van zo’n advertentie via de social media-kanalen baart de politie zoveel zorgen dat er extra onderzoek wordt gedaan naar deze handel.

Boetes coronamaatregelen

In de Patrijslaan werd een groep jongeren meerdere keren gewaarschuwd voor de 1.5 meter afstand en de groepsvorming. Nadat zij deze twee waarschuwingen negeerden kregen 6 jongeren een boete. Een aantal van deze jongeren bleek uit onze politieregistratie in de afgelopen tijd ook al gewaarschuwd te zijn.

Blijf overlast melden

In de aanloop naar de jaarwisseling zullen politie en handhavers meerdere acties in het kader van de vuurwerkoverlast ondernemen. Zij schrijven hierover op Facebook: “Wij willen u dan ook laten weten dat wij de meldingen serieus nemen. Het blijft echter lastig om op elk moment op de juiste plek te zijn. Wij verzoeken u dan ook om de overlast bij de handhaving van de gemeente Oosterhout en bij ons te blijven melden.” Zie je dat vuurwerk vroegtijdig wordt afgestoken, vermoed je dat er ergens illegaal vuurwerk wordt opgeslagen of wil je overlast melden? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden